Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Hyvä kamera aloittelijalle – miten löydät ensimmäisen järjestelmäkamerasi?

Oletko säkin käynyt katsomassa jossain verkkokaupassa tarjolla olevia järjestelmäkameroita, ja sulkenut selaimen päättäen, että pärjäät kyllä puhelimellakin?

Kameroissa todellakin on mistä valita, ja juuri valikoiman laajuus tekee siitä niin vaikeaa. Jos sulla ei ole mitään ennakkotietämystä kameroista, sun on helppo hukkua verkkokauppojen valikoimiin ja teknisiin kuvauksiin. Hintahaitarikin tuntuu venyvän, ja ylärajaa hinnoilla ei näyttäisi olevan ollenkaan. Miten ihmeessä on mahdollista valita itselle ja omiin kuvaustarpeisiin sopiva kamera, jos ei edes ymmärrä tuotekuvausten lyhenteitä?

Me tiedetään täsmälleen, miten toivottoman vaikealta tuo valinta tuntuu ja siksi me ollaan listattu tähän neljä kysymystä, joita miettimällä pääsee jo hyvään alkuun kameran valinnan kanssa. Sillä se, millainen on hyvä kamera aloittelijalle, riippuu tietysti sun omista tarpeistasi.

kamera

1. Minkälainen budjetti sinulla on?

Mieti jokin yläraja, minkä verran korkeintaan haluat kameraan ja objektiiviin yhteensä sijoittaa. Hyvä uutinen on se, että sä et välttämättä tarvitse tuhansia euroja, vaan satasillakin pärjää. Onko budjettisi esimerkiksi korkeintaan 300, 500 tai 1000 euroa? Hyvä, sillä summalla saat kyllä sekä kameran että objektiivin.

2. Kuljetatko kameraa paljon mukanasi?

Jos kamera kulkee mukana repussa tai käsilaukussa, sen on hyvä olla kevyt ja pienikokoinen. Jos taas otat kuvia ja säilytät kameraasi vaikka työpaikallasi, kameran koolla tai painolla ei ole niin suurta merkitystä.

3. Millaisia kohteita kuvaat?

Millaisia kuvia varten ensisijaisesti tarvitset kameran? Oletko kampaaja, joka haluaa parempia kuvia asiakastöistä vai ehkä sisustussunnittelija, joka kuvaa sisätiloja? Tykkäätkö kuvata pieniä yksityiskohtia vai maisemia? Eri kohteet vaativat erilaisen kamera+objektiivi -yhdistelmän, joten pääasialliset kohteet määrittelevät valintaa.

4. Onko kameran merkillä väliä?

Jotkut meistä ovat mieltyneet tiettyyn merkkiin, ja se on tietysti ihan ok. Mutta jos merkillä ei ole sulle väliä, meillä on sulle yksi suositus.

Me ollaan itse testattu eri kameramerkkejä ja nähty meidän koulutuksissa yrittäjillä monenlaisia kameroita. Ja sen perusteella olemme tulleet siihen lopputulokseen, että monien pienyrittäjien tarpeisiin sopii erinomaisesti Olympuksen PEN-sarja. Kyseisessä sarjassa

  • kamerat ovat pienikokoisia, eli ne kulkevat kätevästi mukana
  • kameroiden asetuksia on helppo säätää ja kuvat saa siirrettyä suoraan kamerasta puhelimeen
  • kamerat ovat kaiken lisäksi myös kauniita 📷💕
hyvä kamera aloittelijalle

Suosittelemmekin usein yrittäjille ensimmäiseksi kameraksi jotain seuraavista Olympuksen PEN PL -sarjasta:

  • E-PL7
  • E-PL8
  • E-PL9 tai
  • E-PL10.

Näiden mallien erot ovat pieniä, ja kaikissa niissä on kaikki tärkeimmät ominaisuudet. Jos haluat ostaa kameran uutena, E-PL10:ä on parhaiten saatavilla, ja sen hinta on noin 650–700€ perusobjektiivin kanssa. Käytettynä löytää tällä hetkellä parhaiten E-PL7 ja E-PL8 -malleja. Niiden hinnat liikkuu käytettynä n. 150-300 euron välillä.

On hyvä muistaa, että kuvien lopputulokseen objektiivilla on suurempi vaikutus kuin itse kameralla. Siksi me suosittelemme, että kannattaa käyttää vähemmän rahaa runkoon ja panostaa enemmän objektiiviin. Ero ”ihan ok” -objektiivin ja hyvän objektiivin välillä on ihan mieletön! Tulevissa blogipostauksissa palaamme tarkemmin objektiivin valintaan.

Onko kameran hankkiminen sulle ajankohtaista? Jos tarvitset lisäapua kameran ja objektiivin valitsemisessa, laita meille viestiä alla olevalla lomakkeella, niin me autetaan tosi mielellämme.

Lue myös:

Järjestelmäkamera pienyrittäjän tarpeisiin

Kameran ostaminen käytettynä

Haluatko henkilökohtaista apua sopivan kameramallin valitsemiseen?

Jätä yhteystietosi ja autamme sinua löytämään budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan kameran:

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛