Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Irti somestressistä – löydä merkitys yrityksen sometekemiselle

Tosi moni yrittäjä on tuskastunut someen ja somemarkkinointiin. Se tuntuu syövän paljon enemmän aikaa kuin mitä sille haluttaisiin antaa, ja joko postauksiin ei reagoi kukaan, tai sitten tykkääjät ovat ihan vääriä ihmisiä.

Kun me jutellaan pienyrittäjien kanssa, me törmätään tähän haasteeseen uudestaan ja uudestaan – ja haaste on se, että yrittäjällä ei ole selkeää visiota, miksi on somessa ja mikä yrityksen tavoite siellä olemiselle on.

Tämä on syy, miksi somen tekeminen tuntuu stressaavalta ja epäselvältä: koska sitä tehdään vaan sen takia, että siellä “pitää” olla ja näkyä, ilman mitään sen suurempaa suunnitelmaa.

Mitä jos sä pysähtyisit hetkeksi miettimään mikä on sun yrityksesi tavoite somessa?

Somessa oleminen ei nimittäin ole mikään itseisarvo, vaan sillä on ainoastaan välinearvoa, kun me tavoitellaan jotain, mikä vie meidän yritystämme eteenpäin. Kukaan meistä ei halua käyttää aikaa turhaan. Some on kuitenkin valtavan voimakas työkalu tavoitteiden saavuttamiseen, joten selkeällä somesuunnitelmalla on mahdollista päästä todella hyviin tuloksiin, eikä se enää tunnu pelkältä aikasyöpöltä tai pakolliselta pahalta.

Tässä on muutama tavoite, joka sulla voi olla sun somesisällöille:

  • Luoda yhteisöä ja rakentaa suhteita joko asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Saada lisää ihanneasiakkaitasi ja houkutella oikeaa kohderyhmää asiakkaiksi
  • Tehdä myyntiä ja lisätä liikevaihtoa
  • Inspiroida ja motivoida ihmisiä
  • Auttaa seuraajia ymmärtämään paremmin sun palveluita ja niiden antamaa lisäarvoa
  • Kouluttaa ihmisiä ja avata heidän ajattelutapaansa, jotta he arvostaisivat enemmän sun työtä ja myös olisi valmiita maksamaan enemmän antamistasi palveluista tai tuotteista

Tavoitteita voi olla vaikka mitä muitakin. Tärkeintä on, että se on linjassa sen suunnan kanssa, mihin haluat viedä sun yritystä.

Merkitys helpottaa somen tekemistä

Me luvataan, että kun sulla on mietittynä tavoite sometekemiselle ja kun sä tiedät, kenelle puhut somessa, sometuska lievenee ja tekeminen selkiintyy saman tien. Ja kun sulla on selkeys sun sometekemisessä, sen tekemiseen ei enää tuhraudu niin paljon aikaakaan.

Tänään halutaan siis kysyä sulta: mikä on sun tavoite somessa? Miksi olet Instagramissa, Facebookissa tai LinkedInissä? Mitä haluat tuolla alustalla saavuttaa?

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛