Pienyrittäjänä tiedät varmasti, kuinka tärkeää omien palvelujen ja tuotteiden markkinointi on, ja kuinka suuri vaikutus visuaalisella ilmeellä ja valokuvilla on ihmisten mielikuviin. Ehkä sinusta kuitenkin tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta päästä esille somen kuvavirrassa. Haluaisit saada kuviisi ”jotain” lisää, joka saisi potentiaalisen asiakkaasi pysähtymään ja lukemaan, mitä sinulla on sanottavana – mutta samalla on vaikea määritellä, mitä se ”jokin”, puuttuva asia kuvissasi on.
Ota valokuvaus haltuun hankkimalla järjestelmäkamera
Tämä ei välttämättä ole se vastaus, minkä halusit kuulla, mutta ratkaisu on yksinkertainen: kun kuvaat puhelimen sijaan kameralla, viet kuvasi saman tien seuraavalle tasolle. Puhelimella kuvatessasi olet automaattiasetusten armoilla ja kuvanlaatu on hyvä vain hyvässä valossa. Ja vaikka valo olisikin optimaalinen, jää kuvista lähes aina puuttumaan eräänlainen wow-efekti, mikä syntyy kapeasta syväterävvyysalueesta ja sumeasta taustasta.
Jokaista kuvaa ei tarvitse ottaa kameralla, eikä isoa järkkäriä kannata raahata aina mukanaan – paras kamera on se, mikä sinulla sattuu olemaan mukanasi, ja se useimmiten on puhelin. Se onkin mainio väline spontaaneihin kuviin, mutta kun tarvitset laadukkaita kuvia, jotka todella herättävät asiakkaasi mielenkiinnon, ne kannattaa ottaa järjestelmäkameralla.

Kuvaamiseen tarvitset vain 3 asiaa – ja maksat niistä yhteensä alle 300 €
Olet ehkä joskus miettinyt, että olisi kiva hankkia järjestelmäkamera ja opetella käyttämään sitä, mutta se on tuntunut liian isolta investoinnilta. Ajatus kalliiden välineiden tarpeesta estää monia aloittamasta valokuvausta ylipäätään, mutta se vasta tuleekin kalliiksi, kun somemarkkinointi junnaa paikoillaan kunnon kuvia odotellessa.
Saatat kuitenkin yllättyä siitä, että millä tahansa perusjärkkärillä voi saada hyviä kuvia, kun osaa tietyt perusasiat valokuvauksesta. Jos löydät kaapin perukoilta tai saat tuttavalta käyttöösi minkä tahansa järkkärin, pääset sillä varmasti hyvin alkuun. Ja vaikka et löytäisi, voit saada kameran yllättävänkin edullisesti käytettynä. Et tarvitse tuhansien eurojen investointia, vaan voit viedä kuvaamisen uudelle tasolle hankkimalla tarvittavat välineet 150 – 300 euron budjetilla.
Pääset kuvaamisen makuun hankkimalla kolme asiaa:
- Järjestelmäkamera
- Objektiivi
- Muistikortti
Järjestelmäkameran ja objektiivin suosittelemme ostamaan käytettynä. Jos budjetissa on liikkumavaraa, kannattaa käyttää enemmän rahaa objektiiviin kuin kameraan. Kameroiden laatu on niin hyvä, että eroa kalliin ja peruskameran välillä ei juuri huomaa. Mutta perus- ja hiukan kalliimmalla objektiivilla otettujen kuvien välillä on eroa kuin yöllä ja päivällä! Vanhasta tai halvasta kamerasta voi saada kuin uuden, kun siihen kiinnittää hyvän objektiivin.
Muistikortin suosittelemme ostamaan uutena, ja sellaisen saat noin parillakympillä esimerkiksi täältä.
Käytetyn kameran ja objektiivin voi ostaa joko yksityiseltä myyjältä tai kameraliikkeestä. Yksityiseltä myyjältä ostaessa voi löytää todella hyviä diilejä ja hinnasta voi usein neuvotella – mutta toisaalta ei ole palautusoikeutta, täydellistä varmuutta kameran kunnosta ja on olemassa riski, että tulee huijatuksi. Useat kameraliikkeet Suomessa myyvät käytettyjä kameroita netissä. Hinta on luultavasti hiukan korkeampi, mutta liikkeestä ostaessasi tiedät, että kameran kunto on ammattilaisen testaama ja usein käytetyllekin kameralle saa takuun.

Tarvitsetko apua järjestelmäkameran oppimiseen?
Kameralla kuvaamisen oppiminen on prosessi, joka vaatii vähän työtä, mutta Creator Akatemian valokuvauskurssilaiset yllättyvät kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka nopeasti he oppivat kameran käytön. Tärkeintä on vain löytää ne muutamat perusasetukset ja harjoitella niitä niin kauan, että osaa ne sujuvasti.
Kun osaat perusasetukset ja kamera toimii kuten haluat, valokuvaaminen voi olla hauskaa ja tuoda lisää luovuutta ja iloa työhösi ja yrityksesi markkinointiin.
Jos tarvitset apua alkuun pääsemisessä ja ensimmäisen järjestelmäkamerasi hankkimisessa, ota yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Me autamme mielellämme!
Lue myös:
Kameran valinta – näin löydät ensimmäisen järjestelmäkamerasi