Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 12.6.

Kameramerkit – yrittäjälle sopivia kameramalleja eri valmistajilta

Kameran valitseminen voi olla tosi uuvuttavaa – varsinkin jos kyseessä on sun ensimmäinen kamera. Merkkejä, malleja ja versioita on valtava määrä, ja ehkä säkin olet joskus toivonut, että joku vain suoraan kertoisi, mikä kamera sun kannattaisi hankkia?

Yksi tapa lähestyä kameran valintaa on miettiä kameravalmistajia. Me haluttiin helpottaa sun hommaa siten, että listasimme alle muutamia yleisimpiä kameramerkkejä. Jokaiselta merkiltä nostimme yhden mallin, joka sopii erityisen hyvin tyypillisen pienyrittäjän tarpeisiin.

Kamera kannattaa aina valita käyttötarkoituksen mukaan. Pienyrittäjälle valokuvaaminen, kuvankäsittely tai somepostausten tekeminen on harvoin tekemisen ydin, vaan se on ennemminkin jotain, mitä tehdään niiden varsinaisten töiden ohessa. Siksi yrittäjän ei kannata investoida tuhansia euroja kalustoon, vaan valita malli, jossa on ne tärkeimmät ominaisuudet. Hifistely voidaan jättää suosiolla muille!

Käy lukemassa aiemmasta blogijutustamme, mitä neljää asiaa kannattaa miettiä, kun valitset ensimmäistä (tai seuraavaa) järjestelmäkameraasi

kameramerkit kameran valinta

📷 Olympus PEN E-PL10: Olympus on se merkki, mitä me useimmiten suositellaan pienyrittäjille. Olympus PEN E-PL -sarjan kameroissa on erinomainen hinta-laatu -suhde, ja jo 600 eurolla saatat saada kamerarungon ja objektiivin, joilla pääset hyvin alkuun kuvaamisessa.

📷 Canon M 50 mark II: Canonillta sopiva malli yrittäjälle on pienikokoinen M50 Mark II – tämä on edullisin Canonin kamera, jossa on bluetooth/wifi-ominaisuus, jonka ansiosta kuvat saa siirrettyä nopeasti puhelimeen.

📷 Sony A6000: Sonyn A6000 on tosi edullinen, pienikokoinen kamera, jossa on kaikki tärkeimmät tarvittavat ominaisuudet (mm. kuvien siirtäminen puhelimeen wifillä). Sony on tunnettu siitä, että ISO-arvoa voi nostaa korkealle, ennen kuin rakeisuus alkaa näkyä kuvissa.

📷 Fujifilm X-S10: Fujifilmin X-S10 on jonkin verran kalliimpi kuin muut tämän jutun kameramallit, mutta se on hyvä yleismalli järjestelmäkameralla kuvaamista aloittelevalle. Monet ammattikuvaajat luottavat Fujiin siksi, että se toistaa sävyt todella hyvin.

Toivottavasti tämä auttaa sua pääsemään eteenpäin kameran valinnassa ja valokuvauksen opettelemisessa. Mutta jos sulla on vielä kysymyksiä kameran valintaan liittyen, ota meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella. Me autetaan sua tosi mielellämme eteenpäin!

Haluatko henkilökohtaista apua sopivan kameramallin valitsemiseen?

Jätä yhteystietosi ja autamme sinua löytämään budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan kameran:

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛