Keitä me ollaan?

Me ollaan Susanna ja Viivi, kaksi ammattikuvaajaa ja ystävystä.

Perustimme Creator Akatemian, jotta voisimme auttaa pienyrittäjiä kuten sinä ottamaan parempia kuvia someen ja löytämään somen kautta säännöllisesti asiakkaita. Lopulta halutaan auttaa sua nauttimaan enemmän työstäsi ilman stressiä saavuttamaan ne unelmat mitä sulla on pienyrittäjänä.

Seuraavaksi kerrotaan vähän meistä, miten tutustuttiin ja miten Creator Akatemia perustettiin.

Susanna

Mun koko nimi on Susanna Maria Katriina Lönnrot, omaa sukua Salo. Mulla on todella paljon lempinimiä, kuten Nanna, Suski, Susse, Dudi, Susgers, Susberg ja Suskender. Lisää saa keksiä ja pisteet saa, jos lempinimi on ihan uusi mitä ei oo aikaisemmin käytetty.

Kun ajattelen että kuka mä oon, niin ennen kuin mietin ammattia tai työtä niin ajattelen olevani vaimo, tytär, sisko, täti (todella intohimoinen täti). Oon perheihminen ja perhe on mulle kaikki kaikessa.

Perhe on myös syy, miksi oon lähtenyt yrittäjäksi alun perin, vaikka monia muitakin vaihtoehtoja olisi olemassa. Isoin syy on se, että yrittäjänä voin vaikuttaa mun työn aikatauluihin ja viettää aikaa mun perheen kanssa mahdollisimman paljon ilman, että työt rajoittaa sitä. Lisäksi haluan, että työ ei kuluta tai vie liikaa voimavaroja arjesta vaan on jotain mistä nautin ja saan energiaa. Näin resursseja säästyy muihin tärkeisiin asioihin.

Oon opiskellut valokuvausta ja musiikkia, joista kumpikaan ei johtanut tutkintoon. Näiden jälkeen pääsin mun unelmien kouluun opiskelemaan kasvatuspsykologiaa. Oon koulutukseltani siis kasvatustieteen maisteri ja valmistuin 2020 Helsingin yliopistosta. Mua kiinnostaa super paljon ihmisen mieli ja erityisesti juuri oppiminen prosessina. Mussa heräsi myös pikku tutkija yliopistossa, mutta päätin että en halua luoda siitä ammattia vaan yrittäjyys on mun unelma.

Siksi onkin ihan parasta, kun pääsen Creator Akatemiassa käyttämään mun rakkautta tilastoihin ja tutkimukseen, kun luon meille markkinointisuunnitelmia, tavoitteita, budjetteja jne. Muutenkin koen, että meidän mahtava koulutusohjelma valmisti tosi paljon yrittäjyyteen. Vaikka ne 7 opiskeluvuotta oli rankkoja, en vaihtaisi niitä kokemuksia pois mistään hinnasta!

Muutettiin mun miehen kanssa melkein 10 Helsinki-vuoden jälkeen Hollolaan 3kk sitten ja musta tuntuu, että mun pikkukaupungin sielu on päässyt nyt taas kotiin! Oon kotoisin Mäntästä ja vaikka rakastan Helsinkiä, metsät ja järvet ympärillä tuo mut eloon.

Viivi

Mä oon ilopilleri täynnä elämää, intoa ja iloa. Kasvoin Israelissa ja oon asunut siellä suurimman osan elämästäni, 18 vuotta. Israelista muutin Britteihin ja asuin siellä 3 vuotta ja tapasin siellä mun ihanan miehen. Me mentiin naimisiin syksyllä 2020 ja fun fact, Susanna kuvasi meidän häät! Ostettiin meidän ensiasunto Kirkkonummelta heti siihen samaan ja nyt odotetaan nyt meidän esikoista syntyväksi syksyllä.

Meillä on kaksi kissaa, Hugo ja Echo. Mä oonkin aikamoinen crazy cat lady ja rakastan eläimiä. Oon myös crazy cheese lady, hah! En oo ikinä tavannut juustoa mistä en olisi tykännyt, joten jos on hyviä juusto recommendations siellä niin laita mulle viestiä!

Oon ollut media-alalla pitkään, ihan nuoresta asti. Mun iskällä on Israelissa media production -yritys. Olin jo 16-vuotiaana tv-yhtiöllä videoleikkaajana, sitten siirryin Euroopan director of photography -rooliin ja kameraohjaajaksi. Kun muutettiin Suomeen 2018 tein sivutoimisesti tv-alan töitä ja silloin aloitin myös mun unelmauraa hääkuvaajana.

Mun suosikki tv-ohjelma on Office (mutta huom se US versio, ei UK!) ja mun lempi elokuva on Pineapple Express.

Kyllästyttiin molemmat yksin yrittämiseen. Kaivattiin sitä että voi jakaa jonkun kanssa onnistumisia, epäonnistumisia ja ylipäätään sitä matkaa. Tapasimme toisemme ja yhdistimme yrityksemme ja siitä alkoi tää yhteinen seikkailu.

Halutaan antaa joka kohdalla palvelua 100%, mutta yksin se ei oo mahdollista, koska meillä kaikilla oon omat vahvuuddet ja heikkoudet. Me ollana täsä toistemme peilikuvat ja täydennetään toisiamme. Asiakaskokemus on tosi tärkeä meille ja yhdesä voidaan antaa eri osa-alueilla 100% kokemus.

Oon asunut koko elämäni ulkomailla ja pitkään en ollut kovin mukavuusalueella suomen kielen kanssa, koska oma suomen kielen vaihteleva taito hävetti. Aina jos joku puhui mulle englanniksi niin otin siitä kopin ja jatkoin enkuksi. Jossain vaiheessak kuitenkin tajusin, että kukaan ei katso mua huonolla tavalla mun finglishin takia, vaan se vaan lisää muhun oman twistin ja et se on mun oma juttu.

Jossain vaiheessa päästin irti siitä ja päätin, että mä vaan puhun suomea huolimatta siitä meneekö se täydellisen oikein. Sitä kautta myös opin sitä yhä enemmän ja lisäksi, ketä kiinnostaa jos ei aina puhu täydellistä kielioppia. Tää finglish näkyy myös meidän nimessä, Creator Akatemia. Suomi + englanti on meille molemmille luonteva combo.

Miten me tutustuttiin?

Meidän ystävyys alkoi Instagramissa.

Ihan alun perin vuosi oli 2017, kun Viivi laittoi Instagramiin postauksen että hän on tulossa Helsinkiin kuvaamaan ja etsii pariskuntaa kuvausta varten. Hän myös kertoi että on muuttamassa seuraavana vuonna Suomeen, missä ei ole asunut sitten lapsuuden.

Susanna laittoi viestiä että en pääse kuvaukseen, mutta kun muutatte niin voin esitellä Helsinkiä ja voidaan käydä yhdessä kiertämässä kivoja kahviloita jne. Kun Viivi oli asettunut aloilleen, Viivi laittoi viestiä että olisiko nyt aika tavata vaikka lounaan merkeissä.

Tavattiin Kampin Sandrossa ja lopulta se lounas kesti 3 tuntia. Huvittavaa tässä oli se, että me puhuttiin englantia koko se aika, koska Susanna ei tiennyt että Viivi puhuu suomea.

Sen meidän ekan lounaan aikana huomattiin heti että meillä on samanlaiset unelmat yrittäjyyteen liittyen. Molemmat kaivattiin enemmän yhteisöllisyyttä yrittäjien välille ja työyhteisöä. Kehitimme heti muutaman yhteisen projektin ja mitä enemmän tehtiin teimme yhdessä niin huomasimme, että meillä on samanlaiset arvot, sama visio ja myös halu opettaa eteenpäin mitä me ollaan opittu valokuvauksesta.

Miten Creator Akatemia perustettiin?

Susanna oli pitkään miettinyt valokuvauskurssia toisille yrittäjille, mutta ei halunnut tehdä sitä yksin. Hän oli pitänyt muutaman kuvauskurssin yksin, mutta aina luennon jälkeen on tyhjä olo jäädä yksin luokkaan. Harmitti kun ei ollut ketään, kenen kanssa fiilistellä parhaita tunteja tai purkaa ärsytystä jos asiat ei mennyt hyvin.

Susanna halusi laittaa yliopiston opit käyttöön pedagokiikasta ja opettamisesta ja lisäksi hän oli ostanut verkkokurssin siitä, miten pidetään valokuvauksen livekurssi. Se oli kova puskeva voima. Oli pidettävä ainakin pari kurssia, jotta saa ne rahat takaisin mitä oli investoinut verkkokurssiin.

(Susanna muuten tietää, että jokaiselle asialle on olemassa verkkokurssi. Ja niitähän löytyy, Trello-boardin täydeltä.)

Kun päätös oli tehty, että kurssit on pidettävä, hän pyysi uutta ystävää ja kollegaa Viiviä haluaisiko hän tehdä kurssin yhdessä. Viivi hyppäsi heti mukaan, että let’s do it!

Ja siitä se kaikki lähti.

Silloin visio oli vielä, että tämä olisi sellainen hauska pieni projekti, minkä voisi tehdä muutaman kerran vuodessa valokuvauksen off-seasonina. Mitä enemmän lähdettiin visioimaan kursseja yhdessä, sitä enemmän näimme potentiaalin tässä. Syntyi kipinä siitä, voisiko tämä olla jotain isompaa.

Huomattiin myös, että kun meidän vahvuudet tukee niin hyvin toisiaan, kaikki meidän palvelun osa-alueet alkoivat parantumaan, kun pystyimme kumpikin keskittymään siihen missä itse on parhaimmillaan. Aloimme oikeasti ottaa tätä tosissaan ja lopulta vuonna 2020 päätimme, että yhdistämme kaikki palvelumme. Sama homma tehtiin myös meidän hääkuvaukselle ja nykyään meillä on myös yhteinen hääkuvauksen yritys, nimeltään Takapihalla Hääkuvaus.

Miten me voidaan auttaa sua?

Creator Akatemian puolella meidän suurin palvelu on 8 viikon pienyrittäjien verkkokurssi The Kuvauskurssi, jonka aikana opit käyttämään kameraa ja kuvaamaan 3kk somekuvapankin sun yritykselle. Tää kurssi lanseerataan taas uudestaan elokuussa. Lisäksi tarjoamme brändikuvausta jos haluat uusia nettisivuillesi uudet, raikkaat, luonnolliset kuvat. Muutaman viikon päästä avaamme myös mentorointipaketit henkilökohtaiseen mentorointiin valokuvaukseen ja someen liittyen, jos kaipaat kädestä pitäen apua somen tai kuvien oton kanssa.

On hurjaa ajatella miten pitkälle on tultu! Ja mitä kaikkea onkaan edessä. Meillä on isoja unelmia tulevaisuudelle ja jatkossa halutaan kasvattaa meidän tiimiä ja auttaa pienyrittäjiä saavuttamaan unelmiensa yrityksen laadukkaiden kuvien ja somen avulla ympäri Suomea.

Me halutaan myös kuulla kuka sä oot ja minkälainen yritys sulla on! Klikkaa tästä ja tule moikkaamaan meitä Instagramiin, niin tutustutaan lisää!