Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 12.6.

Kuvausideoita Instagramiin – miten saat somefeedistäsi monipuolisemman?

Oletko säkin selannut jonkun toisen yrityksen somefeediä, ja ihmetellyt miten he sen onnistuvat tekemään: saamaan kuvavirrastaan samaan aikaan sekä monipuolisen että yhtenäisen

Samaan aikaan oma instafeed saattaa tuntua tylsältä, mutta silti on vaikea keksiä, miten siihen saisi vaihtelua. Somestressille voi olla monta syytä, mutta yksi niistä on se, että kuvia ei ole riittävästi säännölliseen postaamiseen – ja kun kuvia ottaa, niistä tulee toisiaan toistavia.

Tosi monen yrittäjän Instagram-tili koostuu kuvista, jotka esittävät joko myytäviä tuotteita tai asiakastöitä. Niitäkin on tärkeä olla, mutta se ei ole pidemmän päälle kiinnostavaa sulle eikä sun yleisölle.

Monipuolisuus ei ole sekavaa – se on kiinnostavaa

Katso alla olevia somefeedejä: ensimmäinen (vasemmanpuoleinen) on täynnä yrittäjän asiakastöitä, ja vaikka kuvat esittelevätkin tekijänsä tyyliä ja osaamista, ne ovat kaikki lopulta samasta aiheesta eli asiakkaista, samanlaisessa valaistuksessa, samassa paikassa ja samalla tyylillä otettuja. 

Toisena (oikealla puolella) taas on sellainen instatili, jossa on asiakaskuvien lisäksi kuvia kampaajasta itsestään työssään, hänen käyttämistään työvälineistä, työtilasta ja tarvikkeista. 

Näistä kahdesta näkee heti, että monipuolinen kuvasyöte on paljon kiinnostavampaa katsottavaa – ja sun yleisösi jaksaa pysyä sun seuraajanasi. Me ollaan puhuttu aiemmin kuvaustyylistä ja sen määrittämisestä – kun sulla on selkeä kuvaustyyli, sun somefeedisi pysyy joka tapauksessa tunnistettavana ja harmonisena, vaikka kuvausaiheet olisivatkin monipuolisia. 

Koska some on jotain, mitä yrittäjät useimmiten tekevät kaikkien muiden hommiensa ohessa, kiireessä erilaiset kuvausaiheet ja -ideat eivät useinkaan tule mieleen. Siksi me suositellaan, että mietit valmiiksi muutaman kuvauskategorian yrityksesi sometilille. Ja kun sä mietit postauksia tehdessäsi, että onko sun viimeisimpien kuvien joukossa kuvia kaikista kategorioista. 

Kaikki kuvausaiheet eivät sovi kaikille, mutta nämä kategoriat sopivat useimmille: 

👧 Kuvat itsestä: aiemmissa blogijutuissa me ollaan jaettu vinkkejä erilaisiin kuviin, mitä voi ottaa itsestä ja kulissien takaa. Käy lukemassa tästä jutusta ideoita omiin kuviin ja kulissien takaisen meiningin jakamiseen. 

🌄 Kuvituskuvat: usein meillä on jotain, mitä me halutaan kertoa meidän yleisölle, mutta me tarvitaan kuva, joka pysäyttää katsomaan – ja lukemaan sen kuvatekstinkin. Sun oman kuvaustyylin mukaiset kuvituskuvat ovat siitä mahtavia, että niitä voi käyttää tosi monenlaisten tekstien kanssa, ja silti ne näyttää aina sun yritykseltä. 

Kuvituskuvissa voi näkyä maisemia tai yksityiskohtia luonnosta, lemmikkejä ja polkupyöriä, kahvikuppeja, kukkia tai käsitöitä. Jos jokin asia inspiroi sua, se todennäköisesti inspiroi sun yleisöäkin. 

🛠 Työvälineet: mitä sä tarvitset työssäsi? Ota kuvia kaikesta siitä! Mieti eri työtehtäviäsi, ja mitä niihin liittyy – olivatpa ne sitten työvälineitä tai jotain ihan arkisia asioita. Saattaa olla, että tarvitset läppärin ja puhelimen – mutta myös muistikirjan, kaiuttimen, jonka kautta kuuntelet fiilistä nostattavaa musiikkia, sekä valkotaulun täynnä monenkirjavia merkintöjä. 

Toiset käsittelevät työpäivän aikana kahvakuulaa tai kakkuvuokaa, puutarhasaksia tai post-it -lappuja. Ota kuvia kaikista niistä!

🌻 Yksityiskohdat: Jos kohteita tuntuu kuitenkin olevan liian vähän, mitä jos yrittäisit rajata kuvaan vain osan siitä? Kokeile mennä ihan lähelle kohdetta, niin, että kuvassa näkyy vain pieni osa työvälineestä, kimpusta vain yksi kukka tai kehosta vain yksi osa, kuten pelkästään kädet.

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛