3 ensimmäistä askelta kuvaustyylin luomisessa

3 ensimmäistä askelta kuvaustyylin luomisessa

Haluatko oppia erottumaan somesyötteiden virrasta kuvien avulla ja luomaan haluamasi tunnelman ja fiiliksen kuviisi? Vastaus yhtenäiseen ja erottuvaan verkkoviestintään on oman kuvaustyylin löytämisessä.

Vahva kuvaustyyli on aivan ytimessä siinä, minkälaisen ensivaikutelman annat yrityksestäsi ja palveluistasi somessa. Kuvaustyylin luomiseen kannattaa käyttää aikaa, koska vahvalla tyylillä kuvasi erottuvat joukosta ja ne pysäyttävät somessa juuri ne asiakkaat, keitä tavoittelet.

Tässä oppaassa opit 3 ensimmäistä askelta kuvaustyylin määrittelyyn. Ne ovat:

  1. Rajaa kenelle puhut somessa ja mitä tunnetta haluat hänessä herättää
  2. Muuta tunnesanat visuaaliseksi Pinterestin avulla
  3. Tiivistä kuvaustyylisi yhden sivun mood boardiin

1. Kenelle puhut kuviesi kautta, ja mitä tunteita haluat yleisössäsi herättää?

Voi olla houkutus valita oma kuvaustyyli tämän hetken kuvamuokkauksen trendien mukaan tai sellaiseksi, mistä itse tykkää. 

Kuitenkin kuten kaikessa muussakin yritykseesi liittyvissä päätöksissä, myös tässä lähdetään liikkeelle yrityksesi kohderyhmästä ja ihanneasiakkaasta. Kuvaustyyli määräytyy ihanneasiakkaasi mukaan, ja se luo perustan muihin valintoihin joista kuvaustyylisi koostuu.

Ennen kuvaustyylin määrittelyä on siis tiivistettävä brändisi ydinviesti:

* Ketä tavoittelet somekuvillasi, eli kuka on ihanneasiakkaasi?

* Minkä ongelman kanssa hän kamppailee?

* Miten yrityksesi auttaa häntä?

* Minkä tunteen haluat saada aikaan hänessä?

Kysymyksistä viimeinen on tärkein: minkä tunteen haluat saada aikaan asiakkaassasi?

Lähde ensimmäisenä miettimään, mitä tunteita toivot asiakkaallasi olevan, kun hän on ostanut palvelusi tai tuotteesi. 

Onko se esim. helpotus, energisyys vai itsevarmuus? Haluatko asiakkaasi olevan inspiroitunut, innostunut vai onko päällimmäisenä vaikka tunne siitä, että hän on oivaltanut jotain uutta?

Harjoitus: määritä tunne, jonka palvelusi tai tuotteesi saa asiakkaassasi heräämään

Annamme seuraavaksi sinulle käytännön harjoituksen, jonka opetamme myös meidän The Kuvauskurssillamme. Voit tehdä harjoituksen vaikka heti.

Aloita kirjoittamalla lista sanoista, jotka kuvaavat sitä tunnetilaa, jonka toivot asiakkaasi kokevan palvelusi tai tuotteesi käytön jälkeen.

Kirjoita listalle vapaasti paljon eri sanoja brainstormaus-tyyliin, mutta älä vielä arvioi tai suodata sanoja tiukasti.

Lopuksi lue kaikki sanat läpi ja valitse listalta kolme sanaa, jotka kuvaavat parhaiten tunnetta, jonka haluat luoda asiakkaallesi. Nämä ovat ne kolme sanaa, jotka tulevat ohjaamaan kuvaustyylisi rakentumista.

Tämän tunnepohjan luominen on ensimmäinen askel kuvaustyylin määrittittämisessä. Vasta sen jälkeen edetään siihen, miten yrityksesi viestin ja arvot muutetaan visuaaliseksi juuri sinun brändille sopivalla tavalla.

2. Muuta tunnesanat visuaaliseksi Pinterestin avulla

Kun sinulla on kolme sanaa valittuna, ala kerätä Pinterestiin taulua, johon etsit mitä tahansa kuvia, jotka herättävät sitä tunnemaailmaa, mitä valitsemasi sanat kuvastavat. Kuvien ei tarvitse liittyä alaasi, tuotteeseesi tai palveluihisi, vaan pinnaamasi kuvat voivat olla ihan mitä vain.

Alla on kolme esimerkkiä siitä, miltä taulu voi näyttää. Ensimmäinen on Creator Akatemian oma taulu, jonka teimme 2019 hahmotellessamme brändimme pohjaa ensimmäistä kertaa. Silloinkin aloitimme tästä harjoituksesta.

Kuten alta huomaa, näissä kaikissa kolmessa tauluissa on hyvin erilainen tunnelma, ja ne viestivät täysin erilaisia asioita. Tässä näkee kuvaustyylin voiman, sillä jo nopealla vilkaisulla kuviin saa tietynlaisen fiiliksen.

Jos nämä olisivat kolmen eri yrityksen somefeedistä otettuja kuvia, voisi hyvin nopeasti tehdä johtopäätökset, minkä tyylinen yritys on kyseessä ja puhutteleeko se juuri minua.

 

Jotta viesti menee perille nopeasti ja selkeänä, on hyvin tärkeää, että kuvat ovat yhtenäisiä keskenään. Selkeä kuvaustyyli erottaa sinut joukosta somessa ja kertoo katsojalle heti, onko palvelusi tai tuotteesi hänen tyylinen vai ei. 

Vahva kuvaustyyli siis myös karkottaa luonnollisesti pois ne asiakkaat, jotka eivät ole yhtään sinun tyylisiä ja taas houkuttelee magneetin tavoin niitä asiakkaita, johon se iskee täysillä.

Yksittäistä kuvaa ei kannata somessa jäädä hiomaan liikaa, vaan täydellisyyttä paljon tärkeämpää on yhtenäinen kuvaustyyli, joka jatkuu selkeänä ja johdonmukaisena.

3. Tiivistä kuvaustyylisi yhden sivun mood boardiin

Kun sinulla on 20+ kuvaa Pinterest-taulussa, valitse niistä suosikkisi ja sommittele ne yhden sivun mood boardiin esim. käyttämällä Canva-sovellusta.

Tämän moodboardin avulla muistat aina nopeasti millaisia kuvia haluat luoda kun nappaat kamerasi käteen!

Haluatko oppaan PDF-muodossa?

CA-elokuu-11

Olemme Susanna ja Viivi, kaksi ammattikuvaajaa ja ystävystä. Perustimme Creator Akatemian, jotta voisimme auttaa pienyrittäjiä kuten sinä ottamaan parempia kuvia someen ja löytämään somen kautta säännöllisesti asiakkaita.

Ennen kaikkea haluamme jakaa yksinkertaisia ja toimivia menetelmiä, jotka vähentävät stressiä, ahdistusta ja ajan hukkausta somen kuvien ottamisessa someen.

Tervetuloa mukaan!

– Susanna ja Viivi