Mikä on yrityksesi tavoite somessa?

Me usein törmätään usein yhteen samaan haasteeseen uudestaan ja uudestaan, kun jutellaan pienyrittäjien kanssa somemarkkinoinnista.

Se haaste on, että ei oo selkeetä visiota miksi olla somessa tai mikä tavoite somessa olemiselle on.

Tämän takia somen tekeminen tuntuu haastavalta, stressaavalta ja epäselvältä koska sitä tehdään vaan sen takia, että “pitää” tehdä.

Siksi on tärkeää miettiä:

Mikä sun tavoite on somessa?

Jos voidaan olla rehellisiä hetken, niin varmaan ollaan molemmat sitä mieltä, että jos sulla ei oo mitään pointtia olla somessa, se aika on vaan heitetty hukkaan. Sun kannattaisi mieluummin käyttää se aika johonkin muuhun, mikä vie yritystä selkeämmin kohti jotain tavoitetta ja tuo tuloksia.

Some ei nimittäin ole itseisarvo itsessään, vaan se on välinearvo kohti jotain tavoitetta, joka vie meidän yritystä eteenpäin. Kukaan meistä ei halua käyttää aikaa turhaan.

Some kuitenkin on valtavan voimakas tapa saavuttaa niitä tavoitteita, joten selkeällä somesuunnitelmalla on mahdollista päästä todella hyviin tuloksiin.

Tässä on muutama tavoite joka sulla voi olla sun somesisällölle:

  • Antaa syvempää ymmärrystä sun tekemiseen ja lisäarvoa asiakkaillesi
  • Luoda yhteisöä ja rakentaa suhteita joko asiakkaiden tai yhteistyökumppaneiden kanssa
  • Saada lisää ihanneasiakkaitasi ja houkutella oikeaa kohderyhmää asiakkaiksi
  • Tehdä myyntiä ja lisätä liikevaihtoa
  • Inspiroida ja motivoida ihmisiä
  • Kouluttaa ihmisiä ja avata heidän ajattelutapaa jotta he arvostaisi enemmän sun työtä ja myös olisi valmiita maksamaan enemmän antamistasi palveluista tai tuotteista

Tavoitteita voi olla vaikka mitä muitakin. Tärkeintä on, että se on linjassa sen suunnan kanssa, mihin haluat viedä sun yritystä.

Somesta saatavat tulokset vaativat pohjatyön

Tiesitkö, että kun mietit tarkkaan mikä sun tavoite on somessa, niin sisällön tuottaminen helpottuu?

Se vaatii kuitenkin vahvan perustan. On kaksi asiaa, joista koostuu vahva pohjatyö somen tekemiselle, ja ne on:

1) Tavoitteen miettiminen omalle somelle

2) Ihanneasiakkaan määrittely eli kenelle sä puhut somessa

Näistä kahdesta kysymyksestä muodostuu se pohjatyö, josta kannattaa lähteä liikkeelle, kun suunnittelee visuaalista ja kirjallista materiaalia someen. Tämä perustus ohjaa, minkälaisen tunteen haluat herättää sun potentiaalisessa asiakkaassa.

Tänään halutaan siis kysyä sulta: mikä on sun tavoite somessa? Miksi olet täällä? Mitä haluat tältä alustalta? Ja miten me voitaisi tukea sua parhaiten tällä matkalla?

PS. Jos haluat meidät tekemään sulle somesuunnitelma ja tuomaan selkeyttä sun tavoitteeseen somessa + kenelle puhut, klikkaa tästä ja lue meidän mentorointipaketeista.