Päätä itse minkä ensivaikutelman annat

Tiesitkö että kuvilla voit luoda ensivaikutelman ja antaa mielikuvan brändistäsi alle silmänräpäyksessä (like, literally)?

Joskus kuulee puhuttavan, että yrityksestä saa ensivaikutelman 2-3 sekunnin aikana. Pistetäänpäs vielä paremmaksi. Tutkimuksissa on löydetty aivojen tunnistavan kuvan, joka on näkyvissä vain 13 millisekunnin ajan (MIT, 2014). Aivomme prosessoivat kuvia vielä nopeammin kuin luulimmekaan.

Tänä päivänä sosiaalinen media on paikka, mihin ihmiset menevät hakemaan yleiskuvaa tuotteista tai palveluista ennen ostopäätöksen tekemistä. Päätämme mihin kahvilaan menemme vertailemalla Instagramin annoskuvia ja valitsemme kampaajan sen mukaan, minkä kampaamon kuvissa on sitä fiilistä mitä haluamme tästä arjen luksuskokemuksesta. Usein asiakkaasi saa somesta ensivaikutelman yrityksestäsi ja tyylistäsi ennen kun hän koskaan käy nettisivuillasi.

Mietitään vielä toisesta näkökulmasta. Kuinka monta kertaa oot jättänyt jonkun tuotteen tai palvelun ostamatta, koska et löytänyt somesta tarpeeksi monipuolisia kuvia, jotka joko kuvaisivat tuotetta tai näyttäisivät palveluntarjoajan tyyliä tarpeeksi kattavasti? Lisäksi olet varmaan huomannut, että jos somessa kuvat eivät ole yhtenäisiä, tulee fiilis että työn jälki ei myöskään ole yhtenäistä tai kovin loppuun asti mietittyä. Kuvat symbolisoivat yrityksesi lopputulosta.

Some on siis selkeästi ytimessä ensivaikutelman muodostumisessa ja kuvien tyyli ja yhtenäisyys on siellä avain. Miten sitten antaa hyvä ensivaikutelma yrityksestäsi somekuvien avulla? Tässä 3 avaintekijää:

1. Erottuva tyyli

Kuvaustyyli, joka erottuu alalla olevasta peruslinjauksesta herättää huomion. Vahva ja hyvä kuvaustyyli viestii yrityksesi arvoja jo itsessään ilman sanojakin. Meillä on tulossa tämän kuun lopussa super käytännöllinen (ja ilmainen) verkkokoulutus siitä, miten voit luoda brändillesi vahvan kuvaustyylin ja erottua joukosta. Siitä tulee lisää infoa odotuslistalaisille (liity tästä).

2. Kuvat ja teksti puhuvat samaa kieltä

Todella hyvä kuvateksti huonolla kuvalla ei riitä, koska seuraajasi ei pysähdy somessa kuvan äärelle eikä koskaan pääse lukemaan hienoa tekstiä. Myöskään upea kuva ilman tekstiä ei riitä yksin, koska se ei saa seuraajaasi toimimaan. Molempia tarvitaan ja ennen kaikkea molempien pitää puhua samaa kieltä ja viestiä samaa tunnetta. Kuva kiinnittää huomion ja pysäyttää scrollauksen, jolloin seuraajasi pääsee lukemaan teksin. Kun molemmista välittyy sama tunne, viesti on rautainen ja luja.

3. Yhtenäisyys

Kaiken ytimessä on yhtenäisyys. Yhden kuvan merkitys ei ole kovin suuri somessa, mutta pidemmällä aikavälillä kuvavirtasi luoma yhtenäinen mielikuva on se millä on merkitystä. On paljon tärkeämpää pitää yleisellä tasolla selkeä ja yhtenäinen tyyli, kuin kokeilla koko ajan uutta ja vaihdella tyyliä etsien juuri sitä oikeaa lookia. Yhtenäisyys on tärkeämpää kuin täydellisyys.

Välähdys lopputuloksesta

Somekuvat, joissa on erottuva tyyli, laadukas kuva ja teksti ja yhtenäinen ilme on todella vahva väline, joka antaa potentiaaliselle asiakkaalle juuri sen ensivaikutelman ja fiiliksen mitä toivotkin. Fiilis mitä haluamme välittää on se tunne, minkä toivot asiakkaallasi olevan sen jälkeen, kun hän on ostanut sinulta. Somekuvilla voimme tuoda pienen välähdyksen siitä tunteesta, joka on se todellinen lopputuote.

Kampaajalla se ei ole vain uudet hiukset, vaan esimerkiksi vaihtelun tuoma ilo ja piristys.

Floristilla se ei ole vain viikkokimppu, vaan arjen keskelle saatua kauneutta joka ilahduttaa joka kerta kun katsoo keittiön pöydälle.

Verkkovalmennuksen myyjällä se ei ole vain pilateskurssi, vaan rauhallinen ja hyvä olo.

Voit lisätä myyntiä, saada enemmän oman tyylisiä asiakkaita ja luoda yhtenäisen visuaalisen ilmeen markkinointiisi sillä, että panostat kuviin. Kuvittele, miltä yrityksesi tilanne voisi näyttää vaikka vuoden päästä, jos nyt alat rakentamaan askelia kohti tavoittelemassi ensivaikutelmaa.

Minkä ensivaikutelman ja tunteen sinä haluat herättää asiakkaassa kuvien avulla? Autamme sinua löytämään oman kuvaustyylisi ilmaisessa koulutuksessa tämän kuun lopussa. Siitä tulee lisää infoa odotuslistalaisille (liity tästä mukaan)!

PS. Teimme tästä aiheesta IG-liven, missä meillä oli vieraana somen ammattilaiset eli luova toimisto Viban Anni ja Mariia. Klikkaa tästä ja katso tästä koko keskustelu!