Miten löytää oma kuvaustyyli ja erottautua kuvilla somessa?

Haluatko oppia miten erottua valtavirrasta kuvien avulla ja saada luotua tietynlainen tunnelma ja fiilis sun kuviin? Vastaus näihin löytyy oman vahvan kuvaustyylin löytämisestä, joka on aivan ytimessä siinä, minkälaisen ensivaikutelman annat palveluistasi somessa. Kuvaustyylin luomiseen kannattaa käyttää aikaa, koska vahvalla tyylillä kuvasi erottuvat joukosta ja ne pysäyttävät somessa juuri sen tyyliset asiakkaat kuin mitä haluatkin.

Kaiken pohjalla on tietää kenelle puhut kuvien kautta ja mitä tunteita haluat kohdeyleisössäsi herättää.

Kenelle puhut somessa?

Voi olla houkutus valita omaa kuvaustyyliä tämän hetken kuvamuokkauksen trendien mukaan tai sen mistä itse tykkää. Kuitenkin kuten kaikessa muussakin yritykseesi liittyvissä päätöksissä, myös tässä lähdetään liikkeelle yrityksesi kohderyhmästä ja ihanneasiakkaasta. Kuvaustyyli määräytyy ihanneasiakkaasi mukaan ja se luo perustan muihin valintoihin joista kuvaustyylisi koostuu.

Ennen kuvaustyylin määrittelyä on siis tehtävä brändisi ydinviestin tiivistys.

🌟 Ketä tavoittelet somekuvillasi eli kuka on ihanneasiakkaasi?

🌟 Minkä ongelman kanssa hän kamppailee?

🌟 Miten yrityksesi auttaa häntä?

🌟 Mitä muita yrityksiä hän seuraa ja kokee omakseen?

🌟 Minkä tunteen haluat saada aikaan hänessä?

Tärkein kysymys on tuo viimeinen: minkä tunteen haluat saada aikaan asiakkaassasi?

Lähde miettimään tätä siitä näkökulmasta, että mitä tunteita toivot asiakkaallasi olevan, kun hän on ostanut palvelusi tai tuotteesi. Onko se helpotus, energisyys, itsevarmuus, inspiraatio, innostus, oivallus vai joku muu?

Käytännön harjoitus: Brändin kirkastus

Annamme seuraavaksi sinulle käytännön harjoituksen, jonka opetamme myös meidän The Kuvauskurssilla. Voit tehdä harjoituksen vaikka heti.

Kirjoita itsellesi lista sanoista, jotka kuvaavat sitä tunnetilaa, jonka toivot asiakkaasi kokevan palvelusi tai tuotteesi käytön jälkeen. Kirjoita listalle vapaasti paljon eri sanoja branstormaus-tyyliin, äläkä vielä arvioi tai suodata sanoja tiukasti. Lopuksi lue kaikki sanat läpi ja valitse sieltä 3 sanaa, jotka kuvaavat eniten tunnetta, jonka haluat luoda asiakkaallesi.

Nämä ovat ne 3 sanaa, jotka tulevat ohjaamaan kuvaustyylisi rakentumista.

Tämän tunnepohjan luominen on ensimmäinen askel kuvaustyylin määrittittämisessä. Vasta sen jälkeen edetään siihen, miten yrityksesi viestin ja arvot muutetaan visuaaliseksi juuri sinun brändille sopivalla tavalla.

Käytännön harjoitus: Fiilis kuviksi

Kun sinulla on 3 sanaa valittuna, ala kerätä Pinterestiin boardia (taulu), johon etsit mitä tahansa kuvia, jotka herättävät sitä tunnemaailmaa, mitä 3 sanaasi kuvastavat. Pinnaamasi kuvat voivat olla ihan mitä vain, eikä niiden tarvitse liittyä suoraan alaasi.

Alla on kolme esimerkkiä siitä, miltä taulu voisi näyttää. Ensimmäinen on itse asiassa meidän Creator Akatemian oma taulu, jonka teimme 2019 kun hahmottelimme brändimme pohjaa ensimmäistä kertaa. Silloinkin aloitimme tästä harjoituksesta.

Kuten alta huomaa, näissä kaikissa tauluissa on hyvin erilainen tunnelma ja ne viestivät täysin erilaisia asioita. Tässä näkee kuvaustyylin voiman, sillä jo nopealla vilkaisulla kuviin saa tietynlaisen fiiliksen. Jos nämä olisivat kolmen eri yrityksen somefeedistä otettuja kuvia, voisi hyvin nopeasti tehdä johtopäätökset, minkä tyylinen yritys on kyseessä ja onko se relevantti minulle vai ei.

Jotta viesti menee perille nopeasti ja selkeänä, on hyvin tärkeää, että kuvat ovat hyvin yhtenäisiä keskenään. Yksittäistä kuvaa ei kannata somessa jäädä hiomaan liikaa, vaan täydellisyyttä paljon tärkeämpää on yhtenäinen kuvaustyyli, joka jatkuu selkeänä ja johdonmukaisena. Selkeä kuvaustyyli erottaa sinut joukosta somessa ja kertoo katsojalle heti, onko palvelusi tai tuotteesi hänen tyylinen vai ei. Vahva kuvaustyyli siis myös karkottaa luonnollisesti pois ne asiakkaat, jotka eivät ole yhtään sinun tyylisiä ja taas houkuttelee magneetin tavoin niitä asiakkaita, johon se iskee täysillä.

Kuvaustyyli käytännössä

Nyt olet jo saanut vähän vihiä siitä, minkälainen voisi olla oma kuvaustyylisi. Seuraava vaihe on oppia, miten ottaa tällaisia kuvia käytännössä. Mitä asetuksia kamerassa pitää säätää, jotta kuvista tulee sellaisia kuin kansiossa? Tai miten kuvia muokataan, jotta saadaan se haluttu fiilis kuviin?

Me tiedämme miten turhauttavaa on käyttää kameraa, kun kuvista ei tule sellaista miltä ne näyttää omassa päässä. Tekee mieli luovuttaa ja heittää koko kamera seinään (ainakin melkein), kun ei saa haluamaansa lopputulosta kuin joskus hyvällä tuurilla. Me haluamme tehdä tästä helpompaa sinulle ja opettaa yksinkertaiset vinkit, millä saat otettua sen tyylisiä kuvia kuin mitä haet.

Nyt meillä on tähän liittyen todella hyviä uutisia! Pidämme ilmaisen koulutuksen, jossa opetamme askel askeleelta -menetelmän miten löydät oman kuvaustyylisi, miten ottaa tyylisi mukaisia kuvia ja erottua joukosta somessa. Kun löydät selkeyden kuvaustyyliisi, saat herätettyä asiakkaassasi haluamasi tunteen ja alat houkutella oman tyylisiä asiakkaita. Tässä koulutuksessa tulet oppimaan…

⭐️ Miten erottua valtavirrasta kuvien avulla

📷 Miten saada otettua sen tyylisiä kuvia kuin ne on mielikuvissa

✨ Miten saada kuvilla herätettyä haluamasi tunteen asiakkaassa

📱 Miten alkaa luoda tyyliltään yhtenäistä kuvapankkia yrityksesi someen

Oletko valmis saamaan selkeyttä ja itsevarmuutta omaan kuvaustyyliisi? Ilmoittaudu meidän ilmaiseen koulutukseen nyt:

www.creatorakatemia.com/kuvaustyyli