Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Vieraskynäpostaus: Miten oppia kirjoittamaan omista palveluista? + Lataa miniopas!

Monilla yrittäjillä ja omia palvelujaan markkinoivilla on tuttu ongelma: some-tilit ovat jääneet päivittämättä, viimeisimmästä uutiskirjeestä on kulunut tovi ja blogikirjoitusten osalta tyhjä paperi odottaa täyttymistään, vaikka luovia ideoita ja upeita kuvia olisi jo valmiina odottamassa. 

Kirjoittaminen, erityisesti oman yrityksen markkinointiin, voi tuntua haastavalta tehtävältä. Usein aloittaminen on vaikeinta, ja valkoisen paperin kammo saattaa kasvaa ajan myötä. Tässä blogikirjoituksessa jaan vinkkejä ja inspiraatiota siihen, miten oppia kirjoittamaan luontevasti omista palveluista niin, että kirjoittaminen muuttuu mukavaksi ja tehokkaaksi prosessiksi. 

Vinkki: Lataa itsellesi “7 askelta timanttisiin teksteihin: Toimivan tekstin kaava” -miniopas tekstin lopusta!

Aloita kirjoittaminen suunnittelemalla

Läppäri odottaa käyttäjän sormenpäitä, mutta ideat eivät virtaa sanoiksi asti. Tämä on monelle tuttu tilanne. Kuitenkin kirjoittamisen todellinen ydin tapahtuu jo ennen ensimmäisen sanan kirjoittamista. 

Erityisesti markkinointitekstien kohdalla on tärkeää tietää: 

● Kenelle teksti on suunnattu? 

● Mitä aihetta teksti käsittelee? 

● Minkä näkökulman valitset? 

● Miksi teksti on kohderyhmällesi kiinnostava? 

Siksi suosittelen laatimaan sisältösuunnitelman, joka toimii pohjana kirjoittamiselle. Suunnitelma auttaa jäsentämään ajatuksesi ja helpottaa työskentelyä. 

Sisältösuunnitelma voi olla esimerkiksi neljän viikon aikataulu, johon määritellään jokaisen viikon pääaihe ja siihen liittyvät alaotsikot. Voit myös merkitä erityiset päivämäärät, kuten juhlapyhät tai kampanjoiden aloituspäivät, jotka vaikuttavat sisällön julkaisuun. Tämä auttaa sinua pysymään aikataulussa ja varmistamaan, että tuotat säännöllisesti laadukasta sisältöä. 

Muista kuitenkin, että suunnitelma ei sido sinua tiukasti – voit aina muokata sitä tarpeen mukaan, jos vaikka innostut kirjoittamaan jostain odottamattomasta aiheesta. 

Hyödynnä kirjoittamisen aloittamisessa myös tekoälyä

Kun tiedät, mitä aiot kirjoittaa ja kenelle, ja olet hahmotellut pääpiirteissään tekstin idean, voit alkaa kirjoittaa. Älä pelkää ensimmäisten sanojen kirjoittamista. Tärkeintä on aloittaa ja antaa ajatusten virrata. Voit aina palata tekstiin myöhemmin ja tehdä tarvittavat muokkaukset. 

Lisäksi nykyään monet tekoälyavusteiset työkalut voivat olla apuna luovassa prosessissa. Voit esimerkiksi käyttää ChatGPT:ta aloittamaan tekstin, mutta muista, että ainutlaatuinen ja aito sisältö toimii useimmiten parhaiten. 

Miten kirjoittaa omista palveluista?

Suomalaisille on usein tyypillistä olla vaatimattomia ja vähätellä omaa osaamistaan. Tämä voi kuitenkin olla haitallista liiketoiminnan kannalta. Kuvittele, että olet potentiaalinen asiakas – ostaisitko palvelua, jota kuvataan keskinkertaiseksi? 

Omien vahvuuksien tunnistaminen on avainasemassa: 

Ainutlaatuisuuden tunnistaminen: Kysy itseltäsi, miten palvelusi erottuu kilpailijoista. Onko sinulla erityisiä ominaisuuksia, kokemusta tai tekniikoita, jotka tekevät palvelustasi ainutlaatuisen? Kirjoita nämä piirteet ylös. 

Asiakaspalaute: Jos olet saanut loistavaa palautetta asiakkailta, hyödynnä se. Etsi konkreettisia esimerkkejä, joissa asiakkaasi ovat kiittäneet palveluasi ja jaa näitä tarinoita markkinoinnissasi. 

Käyttökokemus: Kuvittele itsesi asiakkaasi asemaan. Olisitko itse valmis käyttämään palvelua? Mieti, miksi ja miten juuri sinun palvelusi olisi sopiva käyttöösi ja käytä tätä näkökulmaa, kun kuvailet palveluitasi. 

Hyötyjen selvittäminen: Mieti tarkasti, mitä merkittäviä hyötyjä palvelusi tarjoaa asiakkaille. Voit konkretisoida esimerkiksi ajan, rahan tai vaivan säästämistä. Näiden hyötyjen korostaminen auttaa asiakkaita ymmärtämään, miksi heidän pitäisi valita juuri sinut. 

Kun olet tunnistanut omat vahvuutesi ja ainutlaatuisuutesi, korosta niitä luontevasti markkinointikanavissasi. Esimerkiksi, jos olet lanseerannut uuden palvelun, joka ei ole vielä laajasti saatavilla Suomessa, kerro siitä avoimesti ja innostuneesti. 

Muista myös painottaa palvelusi tarjoamia hyötyjä, jotta asiakkaat ymmärtävät, miksi valita juuri sinun palvelusi.

Toimivan tekstin kaava – miten oppia kirjoittamaan tehokkaita markkinointitekstejä?

Olen laatinut ”7 askelta timanttisiin teksteihin: Toimivan tekstin kaava” -minioppaan, joka helpottaa erilaisten markkinointitekstien kirjoittamista. 

Oppaassa tarjotaan ohjeet askel askeleelta kohdeyleisön ymmärtämisestä, otsikoinnista ja tekstin rakenteen selkeyttämisestä lukijan vakuuttamiseen. Kussakin osiossa esitetään myös käytännön esimerkkejä, jotka voivat toimia inspiraationa oman tekstisi laatimisessa.

Kirjoittaja

LUOVASTOn SEO-osaaja ja sisällöntuottaja Ella Vuolasto

Kuva: Byhenria

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛