Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 12.6.

Muistikortti kameraan – näin valitset

Kamera ja objektiivi ovat tärkeimmät hankinnat, kun siirryt puhelimella kuvaamisesta kameraan – mutta muutakin tarvitaan.

Muistikortti on pieni, mutta oleellinen osa kameraa. Sille tallennetaan kamerassa olevat kuvat, ja sen avulla kuvat siirretään kamerasta tietokoneelle tai puhelimeen jatkokäyttöä varten. Muistikorttikaupoilla törmäät luultavasti samaan ongelmaan kuin kameraa valitessasi: kortteja on valtavasti erilaisia, tuotekuvaukset ovat täynnä konsonanttiyhdistelmiä ja kaikki ovat pro, ultra tai ehkä jopa extreme pro.

Entä jos tarvitset ihan vain tavallisen muistikortin? Mitä muistikorteista tai omasta kamerastaan tarvitsee tietää, kun menee ostoksille?

Mieti näitä, kun valitset kameran muistikorttia

Muistikortit erottuvat toisistaan tyypin, nopeuden, tallennustilan ja hinnan perusteella.

1. Kun digikamerat valloittivat maailman, lähes kaikilla kameravalmistajilla oli oma muistikorttityyppinsä, mutta nykyisin valintoja on onneksi vähemmän. Tavallisin muistikortti on tyypiltään SD-kortti, ja sellainen käy lähes kaikkiin järjestelmäkameroihin. Kannattaa kuitenkin kameraa ostaessa varmistaa, millainen muistikortti siihen käy.

2. Siinä missä vanhemmalla kameralla pärjää hyvin, muistikortti kannattaa silloin tällöin päivittää. Uusissa muistikorteissa nopeus on ihan eri luokkaa kuin joitain vuosia sitten. Lisäksi jatkuvassa käytössä oleva muistikortti kannattaa päivittää parin vuoden välein, koska niihin voi tulla vaurioita käytön myötä.

3. Jos ostat nyt uuden muistikortin, sen koko eli tallennustilan määrä ei tule olemaan ongelma: nyt verkkokaupoissa myytäville muistikorteille mahtuu tuhansia kuvia, ja peruskäytössä keskivertokuvaaja ei saa niitä kovin nopeasti täyteen. Me suositellaan kuitenkin, että hankit muistikortin, jossa on vähintään 32 GB tilaa, jotta sun ei tarvitse olla jatkuvasti varmuuskopioimassa.

4. Muistikorttien hinnat vaihtelevat, mutta parilla kolmella kympillä saat jo hyvän kortin.

Jos muistikortin päivittäminen on sulle just nyt ajankohtaista, meillä on sulle yksi suositus: alla olevan linkin takaa löytyvä muistikortti on mitä todennäköisimmin riittävän nopea, siinä on varmasti riittävästi tallennustilaa ja lisäksi se on kohtuullisen hintainen. Yhdellä muistikortilla pärjää, mutta me suositellaan, että hankit kortteja kaksi tai kolme – silloin sun ei tarvitse ehtiä varmuuskopiointihommiin heti, kun kortti on täyttymässä.

Muistikortti, jota suosittelemme: Sandisk SDXC 64 GB Extreme Pro 299MB/s

Jos sulla herää kysymyksiä näistä, tai jos haluat varmistaa, että sopiiko tuo muistikortti just sun kameraasi, niin me autetaan sua tosi mielellämme. Laita meille DM Instagramissa, niin jutellaan lisää!

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛