Näin suunnittelet, kuvaat ja ajastat joulun ajan somekuvat

Kuva kalenterista jossa merkitty jouluviikolle joululoma

Me uskomme täysin, että jokainen yrittäjä voi pitää joulun aikaan lomaa ja taukoa töistä sekä somesta. Jotta se on mahdollista, joulun ajan postaukset pitää suunnitella, kuvata ja ajastaa hyvissä ajoin etukäteen. Nyt on todella sopiva aika aloittaa suunnittelu, jotta voit jäädä lomalle ilman stressiä ja viime hetken paniikkia.

Tässä meidän ohjeemme miten suunnittelet, kuvaat ja ajastat joulun ajan somekuvat.

1. Suunnittele

Laske montako postausta aiot julkaista joulun aikana. Palaa takaisin kuvaustyyliisi (jos tarvitset apuja kuvaustyylisi löytämiseen, lue “Miten löytää kuvaustyyli” -postauksemme täältä) ja kertaa vielä, onko kuvaustyylisi pysynyt samana. Mieti näitä kysymyksiä:

  • Minkä tunteen haluat herättää asiakkaassasi kuvilla? Kuvaile kolmella sanalla
  • Tukeeko tätä tunnetta neutraali, viileä vai lämmin valo?
  • Mitkä värit tukevat tätä tunnetta?
  • Mitä jouluaiheista rekvisiittaa voisin ottaa kuviin mukaan?

Merkkaa kuvauspäivä kalenteriin ja varaa aikaa riippuen tarvitsemastasi kuvamäärästä. Suunnittele kuvausaika haluamasi valon värin mukaan:

Neutraali valo
Kuvaa luonnonvalossa mahdollisimman lähellä puoltapäivää. Sammuta sisävalot ja kuvaa ikkunan läheisyydessä, niin saat neutraalia valoa.

Viileä valo
Kuvaa aamulla juuri ennen auringon nousua tai iltapäivällä auringon juuri laskettua (todennäköisesti jälkimmäisenä 😁). Hämärän aikaa on tähän aikaan vuodesta paljon, joten sininen hetki on pitkä. Sulje kaikki sisävalot ja käytä vain ikkunasta tulevaa valoa.

Lämmin valo
Luonnonvalo ei ole tähän aikaan vuodesta juurikaan lämmintä, joten varaa keinovaloja. Yksi vaihtoehto on ring light, jossa saa säädettyä valon lämpötilaa. Kurkkaa meidän suositus hyvästä ring lightista täältä.

2. Kuvaa

Me käytämme ja opetamme somekuvien ottamiseen menetelmää nimeltä The Kuvauspäivä. Se tarkoittaa sitä, että kerran kuukaudessa varataan yksi työpäivä, jonka aikana otetaan koko seuraavan kuukauden somekuvat. On paljon hyötyä kuvata kerralla iso määrä kuvia, koska:

  • Säästät aikaa, kun teet vain yhden alkusäädön ja loppusiivouksen kuvausjärjestelyissä
  • Pääset paremmin flowhun kun ei ole kiire
  • Kuvista tulee yhtenäisiä, koska kaikissa kuvissa on samanlainen valo

Pidä huolta, että kuvauspäivänä sinulla on hyvää musiikkia (tässä esim. yksi hyvä soittolista) ja tsemppikaveri! Joko pidä kuvauspäivä yhdessä toisen yrittäjän kanssa tai pyydä häntä muuten vaan olemaan peilinä suunnittelussa ja toteutuksessa. Jos sinulla ei ole tsemppiystävää vielä, laita meille viestiä Instagramissa @creatorakatemia ja me olemme todella mielellämme sun tsemppiystävä!

tsemppi gif

3. Ajasta

Ajasta postaukset etukäteen ilmaisella Planoly-sovelluksella. Käytä automaattista ajastusta niille päiville, kun olet lomalla, jotta sinun ei tarvitse käydä somessa.

Kirjoita kuvatekstit niin, että ne eivät vaadi paljon kommentointia, koska et tule olemaan lomalla vastaamassa ihmisten kommentteihin. Voit siis antaa itsellesi luvan madaltaa rimaa tähän, sillä näiden postausten tarkoitus ei ole luoda erityisen paljon keskustelua.

Me haastetaan sut laittamaan nyt kalenteriin ylös kuvauspäivä joulun somekuvia varten!
Muista varata aika myös postauksien kirjoitukselle. Postauksien ei tarvitse olla “uutta ja hienoa” vaan tärkeintä on, että somesi ei hiljene täysin lomasi ajaksi. Älä tee kuvaamisesta ja postauksien kirjoituksesta liian monimutkaista itsellesi, vaan pidä hauskaa niitä tehdessä!

Hyvä musiikki soimaan ja kamera käteen!