Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Näin teet kuukauden somesuunnitelman tunnissa

Somenäkyvyys ei synny yhdessä yössä eivätkä aktiivisesti kommentoivat seuraajat ole mitään, mitä tipahtaa taivaalta kuin itsestään. Viime jutussa me puhuttiin säännöllisyyden merkityksestä somessa ja siitä, miten säännöllisyydellä me luodaan kestävää kasvua meidän sometilille. Somessa säännöllisyys on tärkeämpää täydellisyys.

Säännöllisyyteen taas pääse parhaiten suunnittelemalla. Ehkä säkin olet ajatellut, että somesuunnitelman tekeminen ja noudattaminen ovat turhan raskaita prosesseja, jotka vain vievät aikaa ja kangistavat tekemistä. Somesuunnitelman voi kuitenkin tehdä nopeastikin (vaikka tunnissa!), ja kerran tehty työ itse asiassa vapauttaa sun aikaa muihin hommiin, kun sun ei tarvitse olla jatkuvasti miettimässä, mitä tänään postaisi. 

Varaa siis itsellesi tunti, ja päätä, että teet kuukauden suunnitelman valmiiksi siinä ajassa – tällä tavalla et lähde viilaamaan yksityiskohtia tai tässä vaiheessa miettimään tarkasti yksittäisiä postauksia. 

Päätä ensin kuinka usein ja mitä

Päätä ensin, kuinka moneen postaukseen viikossa pystyt sitoutumaan. Tämä määrä kannattaa pitää samana vähintään kolmen kuukauden ajan. Sillä perusteella voit laskea, kuinka monta somepostausta sinun tarvitsee sisällyttää kuukauden suunnitelmaan. 

Seuraavaksi valitse kategoriat, joista haluat tehdä postauksia. Sisältökategorioita on olemassa kahdenlaisia:

Käy lukemassa linkkien takaa ideoita yllämainittuihin kategorioihin, ja valitse 3-5 kategoriaa kumpaakin lajia, riippuen valitsemastasi postausmäärästä. Sisällössä on hyvä olla vaihtelua, ja näitä yhdistelmällä saat jo todella monta erilaista yhdistelmää aikaiseksi. 

Tee somesuunnitelma näkyväksi

Somesuunnitelman voi tehdä moneen eri muotoon: sen voi laatia kalenteri- tai projektinhallintasovellukseen, mutta ihan yhtä hyvin kelpaa excel-taulukko tai vaikka ruutupaperikin. Pääasia on se, että näet koko suunnitelman kerralla, jotta sulla on kokonaiskäsitys siitä, millaisia postauksia olet suunnitellut tekeväsi kuukauden aikana. 

Merkkaa suunnitelmaan paikat päiville, joina postaat, ja ala sitten täyttää näitä lokeroita. Meillä on tapana tehdä somesuunnitelma siten, että me valitaan ensin tekstit, ja sitten lisätään niihin sopivat kuvat. Mutta tämä on täysin mahdollista tehdä myös toisinpäin aloittaen kuvien valinnasta.

Ala täyttää sun somesuunnitelmataulukko tässä järjestyksessä: 

1️⃣ Merkitse suunnitelmaan ensimmäisenä tärkeät asiat, jotka liittyvät tiettyyn päivään tai ajanjaksoon: onko kuukauden aikana lanseerauksia tai uusia tuotteita, joista haluat puhua somessa?

2️⃣ Osuuko kuukauden ajalle ajankohtaisia tapahtumia tai juhlapyhiä, joihin haluat ottaa kantaa? Merkitse ne julkaisukalenteriin. 

3️⃣ Onko yritykselläsi joitain viikottaisia tai muuten säännöllisiä asioita, kuten podcast tai blogijuttu? Merkitse nekin suunnitelmaan.

4️⃣ Sen jälkeen ala täyttää jäljelle jääviä tyhjiä paikkoja. Tässä kohtaa kannattaa muistaa monipuolisuus, joten täytä kolot monipuolisesti yllävalittujen kategorioiden aiheilla. 

Muista, että somesuunnitelma on sulle apuväline eikä itse tarkoitus. Somesuunnitelmaa ei pidä noudattaa orjallisesti, vaan sen tarkoitus on vapauttaa sut jatkuvasta somen miettimisestä ja stressaamisesta. Kerralla tehty kuukauden somesuunnitelma vapauttaa sulta aikaa tavallisessa työarjessa, kun voit vain napata valmiin idean ja kirjoittaa postauksen pienessäkin välissä. 

Me haastetaankin sut laittamaan NYT varaamaan aikaa kalenteristasi somesuunnitelman tekemiseen – se voi hyvinkin olla alku stressittömämmälle somelle. 

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛