Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 12.6.

Objektiivit: Canon

Ootko miettinyt mitä objektiivia käyttää missäkin tilanteessa? Me kerrotaan sulle Canonilta muutama objektiivi vaihtoehto ja sen lisäksi kannattaa katsoa Viivin ja Susannan video objektiivien kiinnitysjärjestelmästä.

Canonin objektiivit

Nostettiin tähän sulle kaksi Canonin objektiivia, jotka molemmat on perus objektiiveja pienillä eroilla. Nämä objektiivit käyvät viime blogikirjoituksessa mainitun peilittömän järjestelmäkameran EOS M50 Mark II kanssa.

Ensimmäinen objektiivi, jota voidaan suositella Canonilta on EF-M 22mm f/2 STM.  Objektiivi on todella valovoimainen, joten sillä voi hyvin kuvata hämärässäkin olosuhteissa. Se sijoittuu laajakulma objektiivin ja normaalin objektiivin välille, joten sillä on hyvä ottaa jokapäiväisiä kuvia. Objektiivi on pieni kooltaan, joten sitä on helppo kantaa mukanaan. Se soveltuu hyvin esimerkiksi luonnossa otettaviin laajakuva potretteihin, joissa henkilö on hieman kauempana. 

Toinen Canonin objektiivi, jota suositellaan on EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM. Objektiivi on laajakulmainen hieman teleobjektiiviin suuntautuva ja se on suunniteltu joustavaksi monen paikan objektiiviksi. Jos et ole varma mitä polttoväliä kaipaat sun objektiiviin, niin tämä on just sulle. Tässä objektiivissa on 15-45 mm polttoväli asteikko, joten sopii moneen eri kuvaus tilanteeseen. EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM objektiivi tulee monesti kameran mukana kun sen ostaa. Huomioithan, että tässä objektiivissa ei ole yhtä hyvä valovoima, eli et saa yhtä laadukkaita kuvia hämärässä eikä siinä ole yhtä kapeaa syväterävyysaluetta. Tämä tarkoittaa sitä, että sumean taustan luominen kuviin ei onnistu tällä objektiivilla.

Sigma objektiivit

Sigma on objektiivi valmistaja, joka tekee monelle eri kameramerkille sopivia objektiiveja. Puhumme tässä kohtaa niistä objektiiveista, jotka sopii yhteen Canonin M-kiinnityksen kanssa. Sigma objektiivit on hyvä vaihtoehto, jos haluaa laadukkaita ja silti edullisia objektiiveja. Seuraavissa Sigman vaihtoehdoissa ei ole zoomia ja ne ovat kiinteitä objektiiveja, jotta saisit mahdollisimman valovoimaisen objektiivin itsellesi.

Ensimmäinen objektiivi, jota suositellaan on Sigma 16mm f/1.4 DC DN Contemporary. Tämä on laajakulma objektiivi, jolla pystyt myös ottamaan hyviä tuotekuvia, joissa tausta on sumennettu.

Toinen objektiivi, mitä suositellaan on Sigma 30mm f/1.4 DC DN. Se on normaali objektiivi, joka on valovoimainen. Normaali objektiivi tarkoittaa, että kuvaan mahtuu suunnilleen saman verran kun sun oma silmä näkee. Se ei ole liian laajakulmainen, eikä liian zoomattu sisään. Toimii hyvin potretti kuvauksiin. Kolmas objektiivi mitä suositellaan on Sigma 56mm f/1.4 DC DN Contemporary, joka on teleobjektiivi. Tämä objektiivi on valovoimainen, joten saat kuvia myös hämärässä. Tällä objektiivilla saat hyviä lähikuvia, vaikka olisit kaukana kuvauskohteestasi.

Muista katsoa alta Viivin ja Susannan video, jolla kerrotaan Objektiivien kiinnitysjärjestelmästä sillä kaikki objektiivit ei sovi kaikkiin järjestelmäkameroihin!. Laita meille viestiä alla olevan lomakkeen kautta, jos kaipaat apua kameran tai objektiivin valinnassa! Tai tule moikkaa meitä Instagramissa!

Haluatko henkilökohtaista apua sopivan kameramallin valitsemiseen?

Jätä yhteystietosi ja autamme sinua löytämään budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan kameran:

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛