Mistä tiedän että on oikea aika ottaa brändikuvat?

Milloin on aika ottaa brändikuvat?

Brändikuvaus on iso satsaus rahallisesti, energiallisesti ja ajallisesti. Siksi ajoitus on tärkeää, jotta siitä saa kaiken irti.

Mistä sitten tietää, että on oikea aika uusia brändikuvat?

Ihan ensiksi me halutaan tehdään selkeä ero kahden kuvatyypin välille: somekuvat ja brändikuvat.

Somekuvat ovat kuin virtaa, joka tulee ja menee nopeasti. Näitä kuvia tarvitaan paljon, usein 3-5 kuvaa joka viikko. Me uskomme täysin, että voit oppia kuvaamaan somekuvasi itse. Uskomme myös, että on todella tärkeää, että sinulla on taito ja itsevarmuus kuvata itse someen menevät kuvat, jotta saat jatkuvan kuvavirran ilman säätöä.

Brändikuvat taas ovat niitä kuvia, jotka tulevat nettisivuillesi ja muihin ns. virallisempiin lähteisiin. Näitä kuvia ei kannata ottaa itse, ellei sinulla ole ammattikuvaajan taustaa. Kuvilla on hyvin erilaiset laatuvaatimukset sekä spesifit tekniset kriteerit, kuten tietyt resoluutiot jne.

Tässä tekstissä puhumme brändikuvista. Eli… milloin tiedät että  on aika varata brändikuvaus? Tässä 5 merkkiä:

1. Kun haluat panostaa yhtenäiseen brändi-ilmeeseen

Yhtenäinen kuvaustyyli ja visuaalinen ilme on yhtenäinen kaikissa eri elementeissä, myös kuvissa.

Kun päivität kerralla itselle ammattilaisen luoman kuvapankin niin takaat sen, että kaikki kuvat ovat yhtenäisiä. Usein törmäämme sivuihin, missä kuvat on otettu sieltä täältä vähän eri aikoina, jolloin kuvat ovat keskenään erilaisia ja niistä tulee keskeneräinen fiilis asiakkaalle. Niistä puuttuu yhtenäisyys.

Jos siis koet, että brändi-ilmeesi ja kuvat nettisivuillasi eivät enää edusta brändiäsi kunnolla, tiedät, että on aika uusia brändikuvat.

2. Kun haluat luonnolliset ja laadukkaat kasvokuvat

Kasvokuvat on mahdollista kuvata itse itselleen, mutta se on kieltämättä haastavaa.

Ammattikuvaaja sen sijaan on kouluttautunut asiakkaan ohjaamiseen ja osaa tuoda persoonasi esiin. Ammattikuvaaja saa myös sinusta irti erilaisia puolia ja ilmeitä, jolloin kuviin tulee monipuolisuutta.

Tämä on hyvä tilaisuus ulkoistaa sellainen osa-alue, joka ei ole ihan työsi ytimessä. Säästät aikaa, kun saat kerralla paljon erilaisia kuvia itsestäsi ja kuvia ei tarvitse ottaa jatkuvasti pitkin viikkoa vaan esim. 3 kuukauden välein.

Tässä on tärkeää myös henkinen puoli: voit tukeutua ja luottaa ammattikuvaajaan täysin. Sinun ei tarvitse keksiä itse missä kuvat otetaan tai mitkä vaatteet laitat päälle, vaan saat avun ja tuen kaikkiin päätöksiin.

3. Kun tarvitset BTS-kuvia itsestäsi

BTS eli behind the scenes -kuvissa näytetään sinut ja työntekijäsi, kun teette työtänne.

Nämä kuvat tuovat uutta perspektiiviä ammattitaitosi tuomiseen esiin, otat ihmiset mukaan työskentelyysi ja voit näyttää, mitä kaikkea siihen kuuluu.

Nämä ovat kuvia, jotka on erityisen vaikea ottaa itse. Usein tämä on myös suosituin kuvakategoria asiakkaillesi, koska ihmiset haluavat nähdä miltä työsi näyttää ja tutustua siihen prosessiin.

Oikeastaan ihmiset ovat ylipäätään todella uteliaita ja he haluavat kurkistaa verhon taakse, jotta he näkevät mitä oikeasti teet työpäiväsi aikana ja miten valmistat heille tuotetta tai palvelua, jonka he saavat sinulta.

Jos olet palveluntarjoaja, niin tämä on erityisen tärkeää, koska BTS-kuvien avulla avaat ihmisten silmiä näkemään, miltä tarjoamasi kokemus tuntuu ja miltä se näyttää asiakkaalle jo ennen kuin hänen täytyy tehdä ostopäätöstä.

4. Kun sinulla ei ole aikaa järjestää itse brändikuvausta

Usein tämä tilanne tulee vastaan, kun yritys on ollut muutamia vuosia jo käynnissä ja meillä ei ole enää yhtä paljon aikaa kuin alussa.

Kuvien ottaminen itse vie paljon aikaa. Varsinkin kun puhutaan brändikuvista, jotka ovat yhtenäisiä ja tuovat yrityksesi arvot esiin.

Kun tulet tilanteeseen, missä ajan käyttäminen kuvauksiin on sinulle isompi investointi kuin rahan maksaminen ammattilaiselle, tiedät, että on aika ulkoistaa tämä osa-alue.

Kun ulkoistat brändikuvat ammattilaiselle, saat tehdä sitä mikä on sinun ydinosaamistasi. Vapautat siihen aikaa samalla kun annat ammattikuvaajan tehdä sitä, mikä on heidän ydinosaamistaan. Win-win!

Kun tukeudumme ammattilaisiin ja jokainen saa keskittyä siihen, mikä on heidän oma ydinjuttunsa, saamme isossa kuvassa parempia palveluita aikaan ja voimme keskittyä siihen, mitä rakastamme ja nautimme enemmän työstämme.

5. Kun tarvitset minkä tahansa kuvan nettisivuille

Käy omilla sivuillasi ja katso kuvaa itsestäsi. Milloin se on otettu? Usein samat kuvat pyörivät sivuillamme pitkään, eikä aina edes muista mitä kuvia siellä on jos ei tule käytyä omilla sivuilla aktiivisesti.

On äärimmäisen tärkeää, että nettisivuilla olevat kuvat on ajankohtaisia. Kun katsot kuvia, edustavatko ne edelleen palvelusi laatua ja tasoa?

Nettisivujen kuvien tarkoitus on antaa pieni väläys palveluistasi ja siitä, minkä fiiliksen voit tuoda asiakkaalle. Tämän fiiliksen muuttaminen kuviksi vaatii paljon ammattitaitoa ja osaamista, mikä löytyy ammattikuvaajilta.

Nettisivuille tulevilla kuvilla on myös omat tekniset vaatimuksensa, esim. niiden pitää toimia niin puhelimen kuin tietokoneen näytöllä, niiden päälle pitää voida laittaa tekstiä, resoluution on oltava tietynlainen jne. Kun ulkoistat kuvauksen ammattilaiselle, hän osaa neuvoa sinua kaikissa näissäkin asioissa.

Tutustu meidän paketteihin

Jos joku näistä kohdista kolahti sinuun, voi olla aika varata brändikuvaus. Tällä hetkellä myymme loppuvuoden kuvauksia, joten toimi nopeasti jos haluat varata kuvauksen vielä vuodelle 2021!

Klikkaa tästä meidän brändikuvauksen paketteihin ja hinnastoon.