Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Planoly – Somekuvapankki helpottamaan arkea

Nainen tekemässä koneella töitä. Tietokoneen vieressä puhelin, jossa Planoly sovellus auki.

Oletko miettinyt, kuinka suunnittelet somefeedisi stressittömästi? Haluatko luoda somefeedin, joka on yhtenäinen ja kuvastaa sun yritystä? Me käytetään somekuvapankki sovellusta Planolya helpottamaan meidän somefeedin suunnittelua. Planolyn voi ladata ilmaiseksi puhelimeen ja yhdistettyä tilisi sovelluksen kautta voit myös käyttää selain versiota.

Mitä hyötyä somekuvapankki sovelluksella on? Sen avulla sä pystyt ajastamaan sun postaukset sekä suunnittelemaan sun somefeedin kuukaudella eteenpäin. Somekuvapankki pitää sun valmiit kuvat tallessa sekä helpottaa löytämään sopivat kuvat sun postauksiin. Se toimii samanlailla kuin kuvapankit, mutta kaikki kuvat on sun ottamia juuri sun somea varten. 

Miten somekuvapankkia käytetään?

Planoly on helppokäyttöinen ja kätevä pienyrittäjälle. Kuvat saa helposti siirrettyä puhelimen kuvakansiosta sovellukseen. Jos olet muokannut kuvasi Lightroom sovelluksella, niin löydät kuvat sen omasta kansiosta. Kerroimme edellisessä blogi kirjoituksessa, kuinka muokkaat kuvasi Lightroom sovelluksella.

Ennen kuin tuot kuvia Planolyyn sun kannattaa luoda omat kansiot eri kuvakategorioille. Me ollaan luotu omat kansiot Behind The Scenes kuville, henkilökuville sekä kuvituskuville. Kansioita voi olla niin monta kuin haluat, kunhan ne on selkeästi nimetty ja rajattu. Näin sun on helppo valita tekstiin sopiva kuva ja pitää feedisi vaihtelevana. 

Kun olet saanut kuvasi tuotua sovellukseen ja järjesteltyä ne kansioihin, pystyt aloittamaan somefeedisi suunnittelun. Kalenterinäkymässä voit helposti astella kuvia haluamillesi päiville ja samalla nähdä kokonaisuuden. Sovellus näyttää sun viimeiset kahdeksantoista postausta Instagramissa sekä 30 tulevaa postausta. 

Ennen kuin pääset ajastamaan kuvia tulee sinun siirtää ne collections kohdasta grid näkymään. Lisäämme kuukauden kuvat samalla kertaa selainversiossa, jotta voimme järjestellä feedin yhtenäiseksi. Valitse kuva collections kansioista ja paina ”move to the grid” näin kuvasi siirtyy kalenterinäkymään. Sovelluksessa pystyt tallentamaan itsellesi hashtagit valmiiksi ryhmittäin, joten voit vain kopioida postaukseen sopivan ryhmän.

Tulevaisuudessa kun tarvitset kuvan postaukseen, voit vain etsiä tekstiisi sopivan kuvan ja ajastaa sen. Sovelluksissa on mahdollista asettaa postaukset menemään suoraan, mutta meille sovellus lähettää ilmoituksen ja me laitetaan postaus Instagramiin ”post now” toiminnon kautta. Me pidetään kuukauden pufferi meidän sisällöissä, eli meillä on jo elokuun kuvat ja tekstit valmiina ajastettuna. Tämän ansiosta me pystytään keskittymään muihin työasioihin ja meidän ei tarvitse stressata somesisällöstä.

Minkälainen on hyvä somefeedi?

Feedistä kannattaa tehdä vaihteleva ja ilmava. Monipuolinen kuvasyöte on paljon kiinnostavampaa katsottavaa kuin samaa kaavaa toistava. Se miten sä saat sun kuvasyötteestä monipuolisen on juuri niiden sun kuvakategorioiden avulla. Vuorottele postaus kuvien kategorioita niin sun somefeedisi monipuolistuu automaattisesti. Tämän lisäksi voit lisätä kuviin grafiikkaa Canvalla, jolloin ne tuovat ilmavuutta sun feediisi. Sun kannattaa myös huomioida kuvien sisältö. Onko kuvissa paljon täytettä, jolloin tyhjää tilaa on vähän vai onko kuvissa paljon tyhjää tilaa? Voit katsoa alla olevasta kuvasta tai meidän Instagram tililtä, kuinka me olemme järjestelleet kuviamme.

 

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛