Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 12.6.

Säästä ihan sikana aikaa – rakenna oma somekuvapankki

Tunnistatko sä itsesi jostain näistä: 

🚫 Sä postaat someen viime hetken paniikissa ja stressin saattelemana.

🚫 Sun läsnäolosi ja yrityksesi markkinointi somessa on kaikkea muuta kuin säännöllistä, koska tasainen postaaminen kompastuu hyvien kuvien puutteeseen.

🚫 Sulla ei ole paljoa aikaa somekuvien ottamiseen ja haluat käyttää tuntisi tehokkaasti.  

Me tiedetään, että tosi moni pienyrittäjä tunnistaa. Ja siksi me halutaan esitellä teille The Kuvauspäivä – konsepti, jota me ollaan itse käytetty vuosia ja jota me ollaan opetettu sadoille meidän asiakkaille. 

The Kuvauspäivä -menetelmää käyttämällä, rakennat puskuria ja ylläpidät somekuvapankkiasi.

Tätä tarkoittaa The Kuvauspäivä

Kuvauspäivämenetelmän tavoitteena on kuvata iso määrä kuvia kerralla, ja kun toistat kuvauspäivän säännöllisesti, luot pikkuhiljaa koko ajan kasvavaa somekuvapankkia yrityksellesi. 

Kuvauspäivä tarkoittaa yksinkertaisuudessaan sitä, että varaat kerran kuussa yhden työpäivän somekuvien ottamiselle. Kuvauspäivässä keskityt ottamaan niitä kuvia, joita et saa otettua joka päivä työskennellessäsi. Et siis tarvitse kuvauspäivään asiakkaita, malleja tai asiakastöitä, koska keskityt kuvaamaan sellaisia kuvia, jotka tuovat monipuolisuutta sun sisältöihin. 

Me tiedetään, että monelle kokonaisen työpäivän varaaminen on varmasti hankalaa, mutta älä silti lykkää kuvauspäivän kokeilemista – tee ensin vaikka tunnin mittainen minikuvauspäivä, niin saat ideasta kiinni. 

Kuvauspäivän taika on tämä: 

➡️ Kun otat paljon kuvia kerralla, kuvista tulee automaattisesti yhtenäisiä, koska niissä on käytetty samaa kuvauspaikkaa ja valo on samanlainen. 

➡️ Kun sinulla on riittävästi aikaa, sinulla on mahdollisuus ottaa paljon testikuvia ja leikkiä kameran asetuksilla. 

➡️ Kun olet varannut ajan nimenomaa kuvaamiseen, pääset kiireettömään tilaan, jossa pääset luovaan ja innostavaan flow-tilaan. 

Ja ennen kaikkea: kun otat kuukauden somekuvat päivässä, säästät ihan sikana aikaa ja säästyt somestressiltä, kun sulla on aina kuvia valmiina odottamassa somekuvapankissa. 

3 askelta onnistuneeseen kuvauspäivään

1. Tee kuvaussuunnitelma

Jos et tiedä, millaisia kuvia tarvitset tai haluat ottaa, kuvauspäivä menee helposti haahuiluksi. Kuvista saattaa tällöin tulla sekalaisia ja tyyliltään erilaisia, tai sitten et oikein keksi mitään kuvattavaa. Suunnittele siis kuvauspäivä etukäteen: mieti, minkätyylisiä kuvia haluat ottaa, mistä kuvakategorioista haluat tällä kertaa kuvata ja kuinka paljon kuvia tarvitset kuukauden ajalle.

2. Ota onnistuneita kuvia

Itse kuvauspäivässä on tärkeintä antaa mennä, ottaa paljon kuvia ja päästää itsensä luovaan flow-tilaan. 

Aloita kuvauspäivä miettimällä tunnelmaa ja tunnetta, jonka haluat välittää kuvillasi. Laita hyvää musiikkia soimaan, laita tietokone kiinni ja puhelin äänettömälle, jotta pääset tunnelmaan. Kerää valitsemasi rekvisiitat valitsemaasi kuvauspaikkaan. 

3. Viimeistele kuvat samana päivänä

Kuvauspäivän lopussa sulla on vähintään kymmeniä, ehkä satojakin kuvia. Tässä vaiheessa saattaa olla suuri houkutus laittaa kamera pois ja onnitella itseään hyvin tehdystä työstä. Me suositellaan silti, että käytät kuvauspäivän viimeisen tunnin siihen, että siirrät kuvat pois kamerasta, valitset tarvittavan määrän kuvia ja annat niille viimeisen silauksen kuvankäsittelyohjelmassa. 

Jos tätä ei tee saman tien, käy helposti niin, että kuvat jäävät kameraan, koska momentum ja innostus ehtivät hävitä. Lisäksi monet jäävät kuvankäsittelyyn jumiin ja käyttävät hiomiseen ihan liikaa aikaa. Muista, että kuvien viimeistely on vain loppusilaus, ei se tärkein vaihe! 

Ootko sä valmis pitämään sun ekan somekuvapäivän? Lataa täältä vinkkilista somekuvapäivän pitämiseen!

    haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

    Hei, vielä ennen kuin lähdet

    Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

    Klikkaa alta 💛