Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Somessa säännöllisyys on tärkeämpää täydellisyys

Onko sullakin mielessäsi kristallinkirkkaana ideana se, miltä haluaisit somefiidisi näyttävän? Tiedätkö tarkalleen, minkä tyylisiä kuvia haluaisit ottaa, millaisilla teksteillä houkuttelet seuraajasi kommentoimaan ja kuinka haluaisit tehdä videoita ja kuvia sopivassa suhteessa viisi kertaa viikossa? 

Tällainen selvä (ja kunnianhimoinen) visio on monella meistä säännöllisen sometekemisen tiellä. Kun tavoitellaan täydellisyyttä, päädytään helposti tilanteeseen, missä ei tehdä oikein mitään – koska me ollaan itse nostettu rima niin korkealle, ettei me päästä sen yli millään. 

Me uskotaan vahvasti siihen, että somessa säännöllisyys on paljon tärkeämpää kuin täydellisyys. Siksi kannattaa kerätä rohkeutta ja asettaa rima riittävän alas somekuvien suhteen: kun tavoitteet ovat realistisella tasolla, suunnitelmasta on mahdollista pitää kiinni ilman stressiä ja jatkuvaa jäljessä olemisen tunnetta.

 

Somessa kaikkien tulosten pohja luodaan säännöllisyydellä

Somemarkkinoinnissa ei kannata odottaa pikavoittoja tai haikailla viraaliksi meneviä julkaisuja, sillä myös somessa kannattaa tavoitella ennemminkin kestäviä tuloksia. Pitkällä aikavälillä tulosten pohja luodaan säännöllisellä postaamisella, ja siihen on monta syytä: 

📈Säännöllisellä postaustahdilla sä koulutat sun yleisön odottamaan sulta tietynlaista käyttäytymistä. 

🤩 Ihmiset tottuvat ajan myötä siihen, millaista sisältöä sun tililtä voi odottaa.

😍Kun tarvoitteena on saada ihmiset tuntemaan, pitämään ja erityisesti luottamaan sinuun (know-like-trust), säännöllisyys on ihan välttämätöntä. 

👍 Ja kyllä, myös sosiaalisen median algoritmit tykkäävät säännöllisestä toiminnasta sometileillä.  

🚀 Kun sä pidät yllä säännöllistä postaustahtia, pidät samalla yllä momentumia ja tekemisestä tulee sinulle helpompaa. 

On siis aina parempi, että sisältöä on vaikka harvemminkin, kunhan se on säännöllistä. Pelkkä postaaminen ei ole myöskään voi olla itse tarkoitus, vaan kannattaa keskittyä tekemään laadukasta sisältöä, joka oikeasti palvelee sun asiakasta – vaikka se sitten olisi harvemminkin. 

Joidenkin korvaan tällainen säännöllisyys saattaa kuulostaa tylsältä tai jotenkin epäaidolta.  Säännöllisyyden ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa sitä, että tehtyä suunnitelmaa pitäisi noudattaa orjallisesti. Sä voit ihan hyvin postailla spontaanisti stooreihin ja pitää hauskuuden mukana somen tekemisessä jatkossakin. 

Säännöllisyydessä yksi taikasana on “puskuri”. Säännöllisyyttä saa pidettyä yllä helposti siten, että teet postauksia etukäteen valmiiksi. Silloin sun somesisällön toteutus ei riipu siitä, iskeekö inspiraatio tai sattuuko olemaan sopiva, luova fiilis. Tällainen suunnitelmallisuus tekee itse asiassa enemmän tilaa luovuudelle ja vapauttaa meitä luomaan ilman painetta ja stressiä. Jos postaaminen on sulle nyt vähän pakkopullaa ja ajoittain stressaavaakin, niin silloin säännöllisyys on sulle ihan mahtava työkalu. 

70 % täydellinen on riittävän hyvä

Me puhutaan usein 70 % säännöstä silloin, kun valitaan kuvia someen tai minne tahansa. Kun sä katsot ottamaasi kuvaa, se ei varmaankaan ole kaikilta osin juuri sitä, mitä sä ajattelit. Mutta jos se on 70 prosenttisesti sopiva, se on silloin riittävän hyvä, sillä kukaan muu ei katso sun kuvia yhtä kriittisesti kuin sinä. 

Älä jää hiomaan kuvia liian pitkään! Liika hiominen ja perfektionismi estää meitä usein pääsemästä eteenpäin meidän markkinoinnissa. Kun sä katsot sun kuvaa, mieti välittyykö kuvasta se haluamasi tunne – jos välittyy, se on riittävän hyvä. 

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛