Kuvaustyyli ja väripsykologia

Miksi on tärkeää, että kuvaustyyli valitaan oikeilla perusteilla niin, että se viestii yrityksesi ydinviestiä?

Jos kuvaustyyli valitaan vain omien mieltymyksen, sen hetkisten trendien tai ihan vaan mutun perusteella, se saattaa houkutella aivan erilaisia asiakkaita, kun mitä oli tarkoitus. Vahvan kuvaustyylin tarkoitus on nimenomaan houkutella juuri niitä oman tyylisiä asiakkaita, joiden kanssa rakastat työskennellä. Ei siis ihan ketä vaan, joka on valmis maksamaan pyytämäsi hinnan.

Tämän takia kuvaustyylin ensimmäinen askel on määrittää brändin ydinviesti. Voit lukea siitä lisää tästä artikkelista. Ydinviestin määrittely on ehdotonta, koska kuvaustyyli, värien valinta ja kaikki visuaalisuus rakentuu sen varaan. Se myös määrittää sen, minkä tyylisiä asiakkaita tyylisi vetää puoleensa.

Tiivistettynä tiedät, että pohjatyö on tehty hyvin, jos osaat ytimekkäästi ja selkeästi vastata näihin kysymyksiin:

1) Kuka on ihanneasiakkaasi tarkalleen?

2) Minkä ongelman yrityksesi ratkaisee hänelle?

3) Minkä tunteen haluat herättää asiakkaassasi?

Sitten itse työkaluihin! Tässä on meidän top 3 työkalut sopivien väriyhdistelmien löytämiseen:

1. Coolors

www.coolors.co

Sivusto antaa valmiiksi arvottuja väripaletteja, joiden värit on laskettu sopivan hyvin yhteen. Voit lukita haluamasi värit ja arpoa uudet värit muihin lohkoihin. Saat helposti värikoodit talteen ja voit luoda oman väripaletin suoraan sivustolla.

2. ColorSpace

www.mycolor.space

Tälle sivustolle annetaan pohjalle yksi väri, minkä perusteella se luo useita eri väripaletteja. Väriyhdistelmät on valittu erilaisilla painotuksilla, kuten vastavärit, vierekkäiset sävyt tai arvotut yhdistelmät. Toimii erityisen hyvin, jos tiedät brändisi päävärin ja haluat luoda siihen sopivan paletin.

3. Canva Color Palette Generator

www.canva.com/colors/color-palette-generator

Voit ladata oman kuvan sivustolle, ja se nostaa kuvassa olevia värejä valmiiksi paletiksi. Lisäksi voit selata valmiita väriyhdistelmiä, mistä saa hyvin inspiraatiota omiin väriyhdistelmiin.