Ilmainen koulutus somekuvien ottamisesta pienyrittäjille 8.5.

Workflow: Kuvat kamerasta postaukseksi

Tuntuuko sustakin, että The Kuvauspäivän jälkeen ei jaksaisi enää siirtää kuvia mihinkään tai varsinkaan muokata niitä? Me kuitenkin suositellaan, että teet sen heti kuvauspäivän jälkeen. Me kerrotaan sulle helppo workflow mitä seurata, jotta kuvanmuokkaus ja kuvien siirtäminen ei jäisi roikkumaan.

Kuvien siirtäminen kamerasta puhelimeen

Ensimmäinen workflow askel on siirtää kuvat kamerasta puhelimeen. Voit siirtää kuvasi muutamalla eri tavalla kuvankäsittelyohjelmaan. Suosittelemme siirtämään kuvat suoraan puhelimeen, jolloin voit muokata ne Lightroomin ilmaisversiolla. Jos Lightroom ei ole vielä tuttu niin, kerroimme helpot vinkit sovelluksen aloittamiseen aikaisemmassa blogissamme. 

Kamerasta puhelimeen siirtäminen tapahtuu helpoiten, joko Bluetooth tai WI FI avulla. Kun käytät näitä ominaisuuksia, yleensä kameran valmistajalla on oma sovellus, joiden kautta kuvat siirtyvät. Esimerkiksi Olympus merkin oma OI.Share sovellus. Valitse sun parhaimmat kuvat, joko ennen puhelimeen siirtoa tai viimeistään ennen kuvanmuokkauksen aloittamista. 

Vanhemmallakin kameralla pystyt siirtämään kuvat puhelimeen, mutta teet sen muistikortin ja tietokoneen kautta. Nykyään melkein kaikissa tietokoneissa on muistikortinlukija, jonka kautta voit siirtää kuvat ensiksi koneelle. Tämän jälkeen voit ladata kuvasi suoraan pilvipalveluun ja sitä kautta saat kuvasi käyttöön puhelimella. 

Kun olet siirtänyt sun kuvat WI FI tai Bluetoothilla puhelimeen tulee sinun valita, mihin haluat kuvasi siirtyvän. Voit valita puhelimen gallerian tai pilvipalvelun. Tee galleriaan/pilvipalveluun oma kansio, mihin siirrät kuvat. Esimerkiksi kuvauspäivän kuvat – näin sinun on helppo löytää kuvat Lightroomissa. 

Kuvien siirtäminen puhelimesta Lightroomiin ja muokatut kuvat Planolyyn

Toinen workflow askel on kuvien siirtäminen puhelimesta Lightroomiin ja sieltä Planolyyn. Avatessasi Lightroom sovelluksen, näet kaikki kamerasi kuvat Gallery -kohdassa. Valitsemalla ylhäältä vasemmalta photos on device voit etsiä kuvauspäivän kuvat -kansion. Nyt sinulla on kuvat yhdessä kohtaa helposti muokattavissa ja voit aloittaa muokkaamisen. Sun kannattaa muokata kaikki kuvat kerralla, jotta lopputulos näyttää yhtenäiseltä. 

Kun olet muokannut kuviasi ne tallentuvat sovelluksessa Edits -kohtaan, jossa voit siirtää ne share -nappulan kautta puhelimeen. Huomioithan, että myös kesken jääneet muokkaukset tallentuvat sovelluksessa samaan edits -kohtaan. Siirtäessäsi kuvia voit käyttää, joko export as tai save a copy to device -valintoja. Export as -toiminnon kautta voit valita kuvan tiedostotyypin tai vaikka lisätä watermark kuvaan. Tallennetut kuvat löydät Adobe Lightroom kansiosta puhelimesi galleriassa.

Avaa seuraavaksi Planoly sovellus ja siirry collection kohtaan, johon olet tehnyt valmiiksi kansiot eri kuvauskategorioille. Valitse haluamasi kansio ja avaa se – tämän jälkeen paina vaaleanpunaista plussaa. Sovellus avaa valikko näkymän, jossa on kuvia ja tiedostoja. Valitse erikseen kuvagalleria, jotta saat sen kansiot näkyviin. Valitse Adobe Lightroom kansio ja siirrä ne kuvat, jotka sopivat siihen kuvakategoriaan. Toista kunnes olet saanut kaikki muokkaamasi kuvat oikeisiin kansioihin Planoly sovellukseen.

Workflow viimeinen kohta

Kolmas askel on kuvien siirtäminen Planolysta Instagramiin. Pystyt ajastamaan Instagram postauksesi Planolyssa ja kirjoittamaan kuvatekstisi valmiiksi. Voit valita kuvakategoria kansiostasi kuvan, joka sopii tekstiisi tai sitten voit kirjoittaa tekstin sopimaan kuvaasi. Siirrä kuvasi kalenteri kohtaan, move to the grid -toiminnolla. Nyt voit siirtää kuvasi haluamallesi päivälle ja kellonajalle. 


Halutessasi voit siirtää postauksesi suoraan Instagramiin post now -toiminnon kautta. Sovellus avaa Instagramin, tallentaa kuvan puhelimeen sekä tekstin leikepöydälle. Tämän jälkeen toimit Instagramissa normaalisti  Jos haluat lukea lisää Planolyn toiminnallisuuksista, olemme kertoneet tarkat ohjeet ajastamiseen blogi postauksessamme Planoly – Somekuvapankki helpottamaan arkea.

Jos haluat lisää vinkkejä somefeedin ylläpitämiseen niin tule seuraamaan meitä Instagramissa! Meille saa aina tulla laittamaan viestiä jos tulee mitään kysyttävää kuvaamisesta!

Haluatko henkilökohtaista apua sopivan kameramallin valitsemiseen?

Jätä yhteystietosi ja autamme sinua löytämään budjettiisi ja tarpeisiisi sopivan kameran:

haluatko saada sun kuvista yhtenäiset ja yrityksesi näköiset?

Hei, vielä ennen kuin lähdet

Ota meidän vinkit käyttöön ja vie kuvaustyylisi seuraavalle tasolle!

Klikkaa alta 💛